aparat dentar invizibil

Care este cel mai bun tip de aparat dentar invizibil

Aparatele dentare invizibile sunt considerate cele mai revoluționare dispozitive de îndreptat dinții, indicate în tratamentul ortodontic al adolescenților sau adulților. Așadar,  despre Invisalign si SPARK trebuie să știm că utilizează serii de gutiere dentare personalizate, numite „alignere”, care se schimbă la intervale regulate pentru a determina dinții să se deplaseze în poziția dorita.  Ambele sunt considerate a fi alternative estetice la aparatele dentare tradiționale sau la brackets-urile metalice.

Alignerele Invisalign si SPARK pot fi utilizate pentru o varietate de probleme ortodontice, cum ar fi dinții strâmbi, spații largi dintre dinți sau dinți care se suprapun.

Spark Aligner si Invisalign pot fi folosite si pentru rezolvarea unor probleme ortodontice ușoare, cum ar fi corectarea dinților strâmbi sau a spațiilor largi dintre dinți.

În ambele cazuri tratamentul poate dura între câteva luni până la un an sau mai mult, în funcție de gradul de complexitate a tratamentului. Ambele necesită vizite regulate la medicul specialist pentru a se asigura ca tratamentul progresează conform planului.

În general, Invisalign și Spark Aligner sunt opțiuni eficiente și estetice pentru a corecta problemele dentare, dar este important să discutați cu medicul ortodont pentru a determina care este cea mai buna opțiune pentru nevoile dumneavoastră individuale.

De la ce vârstă sunt recomandate aparatele dentare Invisalign și Spark Aligner?

 

Invisalign și Spark Aligner pot fi utilizate la persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 60 de ani. Persoanele de peste 60 de ani ar putea fi, de asemenea, eligibile, dar acest lucru depinde de starea generală a dinților și a gingiilor.

Trebuie să apelați la o consultație la medicul ortodont pentru a determina dacă Invisalign sau Spark Aligner sunt opțiunile potrivite pentru problemele dvs ortodontice și care sunt mai precis avantajele și dezavantajele fiecăruia.

În cazul copiilor sub 12 ani, Invisalign și Spark Aligner nu sunt recomandate deoarece dinții și maxilarele lor sunt încă în curs de dezvoltare și pot necesita un tratament ortodontic diferit.

Care sunt mai exact beneficiile aparatului dentar Invisalign?

 

Cum am spus mai sus, Invisalign este un sistem de aliniere a dinților folosind aparate dentare invizibile. Beneficiile sale includ:

 1. Discret : Aparatul dentar invizibil Invisalign este aproape invizibil, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji că va fi vizibil în timp ce vorbiți sau zâmbiți.
 2. Confortabil : Invisalign este fabricat din material plastic moale, care este mult mai confortabil decât metalul tradițional.
 3. Usor de scos : Puteți scoate aparatul Invisalign atunci când mâncați sau vă periați dinții, ceea ce face curățarea mai ușoară.
 4. Eficiență : Invisalign poate fi utilizat pentru a corecta o varietate de probleme dentare, cum ar fi spațiile între dinți, dinții încrucișați sau dinții înclinați.
 5. Control: Puteți vizualiza progresul tratamentului Invisalign prin intermediul simulărilor digitale, astfel încât să puteți vedea cum vor arăta dinții dumneavoastră finali înainte de a începe tratamentul.

Diferențele dintre aparatul dentar Spark Aligner și Invisalign

Spark Aligner este un sistem de aliniere al dinților similar cu Invisalign, care utilizează mai multe gutiere dentare invizibile pentru a corecta problemele dentare. Beneficiile incluse:

 1. Costul: Spark Aligner poate fi mai accesibil decât alte sisteme de aliniere a dinților invizibile, cum ar fi Invisalign.
 2. Durata tratamentului : Spark Aligner poate avea o perioada de tratament mai redusa decât sistemul Invisalign.

Cum trebuie să întrețin aparatul dentar Invisalign sau Spark Aligner?

Întreținerea aparatului dentar Invisalign sau Spark Aligner implică următoarele:

 • Curățarea zilnică: Este important să curățați dinții și aparatul dentar în mod regulat, înainte și după fiecare masă. Folosiți o periuță de dinți și ața dentară pentru a elimina orice resturi alimentare sau placă bacteriană.
 • Purtarea aparatului dentar: Este important să purtați aparatul dentar conform recomandărilor medicului ortodont, de obicei între 22-23 ore pe zi, și să-l scoateți doar atunci când mâncați sau vă curățați dinții.
 • Vizite regulate la medicul specialist: Este important să aveți vizite regulate la medicul dvs pentru a verifica progresul tratamentului și a face orice ajustări sunt necesare.
 • Evitați alimentele și băuturile care pot zgâria sau deteriora aparatul dentar, cum ar fi alimente dure, băuturi acide sau băuturi carbogazoase.

În general, este important să discutați cu medicul ortodont despre cele mai bune practici de întreținere pentru aparatul dentar Invisalign sau Spark Aligner și să respectați instrucțiunile acestuia. Întreținerea adecvată a aparatului dentar va ajuta la asigurarea că tratamentul va fi eficient și se va termina în timp util.