Golden Retriever
Recomandari

Care este hrana potrivită pentru un Golden Retriever

Care este hrana potrivită pentru un Golden Retriever

Hrana de înaltă calitate este cea mai bună modalitate pentru ca animalul nostru de companie să aibă o viață sănătoasă, menținându-și organismul puternic de-a lungul anilor. Acesta este motivul pentru care un Golden Retriever trebuie să primească o hrană pentru câini, care să conțină toți nutrienții de care are nevoie.  

Golden Retrieverii sunt câini foarte prietenoși și jucăuși care adoră mâncarea, așa că trebuie să le fie foarte bine controlată dieta. Nu trebuie lăsați să mănânce tot ce vor.

Cum să hrănești adecvat un Golden Retriever

Pentru a hrăni adecvat un Golden Retriever, trebuie să ții cont de mai multe aspecte: vârsta, dimensiunea și cele mai frecvente probleme de sănătate ale rasei. Este important să-i oferi hrană în funcție de vârsta sa. Hrana pentru cățeluș diferă de cea a unui câine adult sau câine senior. De asemenea, este important să alegi o hrană pentru câinii mijlocii sau mari, deoarece corpul său are nevoi diferite în comporație cu cel al unui câine de rasă mică.

Probleme comune de sănătate

Celălalt punct important de luat în considerare este predispoziția rasei de a suferi anumite boli. Deși acest lucru nu înseamnă că animalul tău de companie va suferi de oricare dintre ele, trebuie să ai grijă de sănătatea sa cât mai bine posibil pentru a le evita. Unele dintre aceste probleme sunt:

Obezitatea. Așa cum am menționat deja, Golden Retrieverii sunt câini foarte lacomi, indiferent ce li se oferă, le place. Această slăbiciune pentru alimente poate contribui la supraponderalitate, așa că trebuie să ai grijă la cantitatea zilnică de alimente și să eviți să îi dai prea multă grăsime.

Articulare. Displazia șoldului și a cotului apare foarte des la ei. Excesul de greutate înrăutățește situația, ceea ce face mult mai dificil de purtat atât de multă greutate pe articulații și cauzează durere și probleme de mobilitate.

Cardiace. Golden Retrieverii dezvoltă uneori boli de inimă care sunt periculoase pentru sănătatea lor. Alegerea unui hrane de calitate cu substanțe nutritive precum taurina poate întârzia sau evita aceste probleme.

Oculare. Cataracta ereditară provoacă pierderea vederii care poate crește de-a lungul anilor.

Cu ce poți hrăni un Golden Retriever

Hrană uscată de înaltă calitate

Alege o hrană de top, în funcție de vârsta sa, care să îi ofere toți nutrienții de care are nevoie. Poți opta, de exemplu, pentru o hrană naturală, cum ar fi cea de la Lenda. Aceasta este fabricată în Spania, din ingrediente atent selecționate de la fermele din Galicia. În plus, are o serie de beneficii importante. Sporește imunitatea câinelui și starea generală de sănătate, îl ajută la digestie, contribuie la sănătatea dentiţiei, îi îmbunătățește mobilitatea și are un gust apreciat de câini.

De asemenea, este bogată în proteine ​​de calitate și ușor de digerat. Acest lucru se datorează faptului că ingredientul principal este carnea și nu cerealele.

Evită cerealele

Cerealele precum porumbul sau grâul nu sunt rele pentru câini, dar nu sunt necesare în dieta lor. Alegerea unui tip de hrană fără cereale poate preveni supraponderalitatea și alergia sau intoleranța la aceste ingrediente. Dacă câinele tău are o greutate adecvată și cerealele nu-i provoacă disconfort, nu contează dacă hrana conține cereale, atâta timp cât nu sunt principalul ingredient.

Evită să-i dai resturi de mâncare și prea multe gustări

Multe persoane obișnuiesc să dea câinelui resturi de mâncare rămase de la ei. Trebuie să acorzi atenție acestui aspect, deoarece sistemul digestiv al câinilor este diferit de al nostru și ceva care este sănătos pentru noi poate fi dăunător pentru ei. De asemenea, acest aliment poate conține grăsimi sau zaharuri care pot îngrășa animalul tău.

La fel se întâmplă și cu gustările. Deliciile pentru câini nu sunt concepute pentru a fi date în exces. Excesul îl poate face pe Golden Retriever să se simtă rău, determinându-l să se îngrașe. Ar trebui să îi dai o gustare ca recompensă sau atunci când vrei să-l răsfeți.

Cantitatea hrană zilnică adecvată

Cantitatea de hrană zilnică pe care o oferi unui Golden Retriever ar trebui să fie cea recomandată de producător. Nu trebuie să-i umpli niciodată bolul cu mâncare și să i-l lași mereu la dispoziție. Consultă tabelul cu cantitățile recomandate și dă-i porția de care are nevoie în funcție de greutatea sa. De asemenea, este important să împarți porția în două, astfel încât să nu mânânce lacom. În primele sale luni de viață este indicat să-i împărți hrana în 3 sau 4 porții.

Controlul greutății

După cum ți-am spus deja, Golden Retrieverul este un câine căruia îi place să mănânce, așa că trebuie să îi controlezi greutatea. Evită să-i dai hrană prea multă, mâncare preparată în casă și gustări. Oferă-i doar cantitatea zilnică recomandată și o recompensă ocazională. Asigură-te că animalul tău de companie își menține greutatea normală pentru a evita obezitatea și problemele articulare.

Stiri pe aceeasi tema

Tips & tricks: cum îl convingi pe cel mic să doarmă întreaga noapte

Cristiana Petrariu Bota

Tot ceea ce trebuie să știi despre programul NOUA CASĂ

De unde se pot cumpăra dozatoare pentru dezinfectanți performante?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult