2.2 C
România
26 noiembrie 2022
Cariere nonconformiste – Cum devii gamer profesionist
IT/Stiinta

Cariere nonconformiste – Cum devii gamer profesionist

De la începutul jocurilor arcade, până la apariția consolei pe care o poți folosi și acasă, industria jocurilor video a crescut exponențial în ultimele decenii. Și cu toate că pentru majoritatea oamenilor jocurile video sunt o modalitate de relaxare, pentru unii este un job.

După cum ai observat deja, joburile din ziua de astăzi sunt dintre cele mai diverse și nonconformiste, mulți făcând carieră din activități de relaxare, practicate în timpul liber, așa cum sunt jocurile video. Da, ai auzit bine, există ceea ce se numește gamer profesionist.

Dacă și tu ești pasionat de gaming și te gândești să te reorientezi către o carieră în acest domeniu sau dacă ai făcut deja acest pas, iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a avea succes!

  Creează-ți un spațiu confortabil  

Mediul de lucru este unul dintre cele mai importante aspecte în orice meserie, astfel că trebuie să investești în echipamente și mobilier de calitate.

În primul rând, ai nevoie de un scaun bun de gaming. Acesta trebuie să fie ergonomic și echipat cu o serie de comenzi pentru rabatarea spătarului și ajustarea înălțimii pentru a oferi un confort sporit în timpul jocului.

Următorul lucru pe lista de investiții este să-ți pui la punct computerul pentru a-ți permite să te bucuri la maximum de jocul preferat. Asta înseamnă că, pentru a ține pasul cu streamingul puternic, grafica la rezoluție Full HD sau 4K și multe altele, trebuie să-i actualizezi componentele atunci când este cazul. Din punctul de vedere al performanței, procesorul și placa video sunt două dintre cele mai importante componente.

Desigur, toate acestea nu sunt ieftine, dar prețul plătit garantează că aceste configurații PC hardware nu vor fi depășite în următorii 2-3 ani. Dacă ai nevoie de componente noi, dar această investiție nu se încadrează momentan în bugetul tău, poți apela la împrumuturi rapide pentru a completa suma necesară.

Antrenează-te constant

A fi gamer implică o mare pasiune pentru joc, dar pentru a transforma această pasiune într-o carieră este necesar să depui mult efort și să dedici mult timp. Adevărata provocare constă în antrenamentul continuu.

Studiază jocul, analizează-ți adversarii și învață strategii noi citind articole despre joc și urmărind alți streameri. Axează-te pe adversarii experimentați și duri pentru o pregătire temeinică. Cu timpul vei înțelege mai bine jocul și vei căpăta experiență. Asta va face victoria cu atât mai satisfăcătoare.

Fii activ în comunitatea de gameri

Pentru a ajunge la nivelul de profesionist, trebuie să-ți faci un nume în comunitatea de gaming. Aici poți învăța să devii un bun team player, te poți familiariza cu regulile comunității și îți poți găsi o echipă alături de care să te dezvolți.

Odată ce ai câștigat o reputație printre gameri, poți trece la pasul următor și anume să te înscrii în turnee de gaming. Nu rata nicio ocazie de întrecere și testează-ți permanent abilitățile. În timp, vei simți că stăpânești din ce în ce mai bine arta jocului și vei fi capabil să înfrunți cei mai temuți adversari. Victoria în aceste turnee, chiar dacă sunt de talie mică, îți va aduce cu siguranță prestigiu în comunitate și îți poate oferi oportunitatea de a beneficia de sponsorizări.

Ai grijă de tine

Sănătatea trebuie să te preocupe în permanență, indiferent de activitatea pe care o desfășori.

Cariera de gamer presupune să stai pe scaun o perioadă îndelungată de timp. Astfel, este necesar să iei pauze active din când în când, adică să te ridici de pe scaun de mai multe ori pe zi și să te plimbi prin casă, să faci câteva exerciții fizice etc. De asemenea, mănâncă sănătos și hidratează-te între rundele de joc. Știi regula: cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi.

Și orice ai face, nu te priva de somn pentru încă o rundă de joc! Oricum nu vei mai avea același randament. Cu cât ești mai odihnit, cu atât vei putea face față mai ușor activităților pe care le ai de făcut.

În concluzie, dacă ai pornit pe acest drum, exersează-ți aptitudinile și perfecționează-te constant, fără a-ți neglija, însă, sănătatea. Degeaba ești bun dacă stilul de viață din prezent îți afectează sănătatea. Dacă vrei să faci asta pe termen lung, trebuie să găsești un echilibru care să îți permită să menții un ritm constant de joc.

Alătură-te comunității și fă-te remarcat, iar dacă ai nevoie de echipamente profesionale de gaming, nu uita că poți apela la un credit rapid online pentru a le achiziționa.

Related posts

Castigatorul premiului Nobel pentru Pace 2019 este premierul Etiopiei care a reusit sa rezolve un conflict vechi de 20 de ani cu Eritreea

Lucy Ionesco

Apa pe Marte! O echipa internationala de astronomi a descoperit un lac subteran pe Marte

Lucy Ionesco

MIEREA – CEL MAI BUN ANTIBIOTIC NATURAL

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult