14.4 C
România
27 octombrie 2020
Carmen Dumitriu, directorul Muzeului de Istorie a Evreilor, a murit. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Ghencea
Social

Carmen Dumitriu, directorul Muzeului de Istorie a Evreilor, a murit. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Ghencea

Carmen Dumitriu, directorul Muzeului de Istorie a Evreilor si sef Rabin dr. Moses Rosen, a murit, vineri, dupa o lunga suferinta.  Inmormantarea va avea loc duminica, la Cimitirul Ghencea Militar, de la ora 12.00, potrivit unui anunt facut de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER). 

‘Pentru cei care au cunoscut-o, a fost o fire optimistă, pasionată de ceea ce făcea, cu o personalitate complexă şi cu o inteligenţă ascuţită. Aceste calităţi au fost temelia aprecierilor de care Carmen Dumitriu s-a bucurat atât în activitatea îndelungată şi prolifică de jurnalist de radio, cât şi în cea de specialist în comunicare la mai multe ministere şi instituţii centrale din România’, se arată în comunicatul FCER.

Director al Muzeului de Istorie a Evreilor din România ‘Şef Rabin dr. Moses Rosen’ din 2010, Carmen Dumitriu ‘s-a remarcat prin dăruirea şi priceperea în dezvoltarea şi modernizarea activităţii acestui aşezământ cultural de mare importanţă pentru viaţa comunităţii evreieşti’.

Citeste si: Georgiana Capuerde, jurnalista si scriitoare, a murit, dupa o lupta de doi ani cu boala

Dintre realizările sale, FCER aminteşte: reinstalarea Muzeului de Istorie a Evreilor în clădirea Templului ‘Unirea Sfântă’ din Capitală, deschiderea Pinacotecii FCER la 19 octombrie 2014. ‘Carmen Dumitriu şi-a pus semnătura şi pe o serie de prestigioase manifestări culturale, dintre care amintim expoziţia ‘Pictoriţe evreice’, în cadrul evenimentului paneuropean ‘Femeia în iudaism’, aniversarea pictoriţei Medi Dinu la împlinirea a 105 ani, manifestarea ‘Yidische Welt”, se mai arată în comunicatul citat.

Pasiunea pentru jurnalism a determinat-o să nu renunţe la această profesie, realizându-şi în mod regulat emisiunea proprie la postul ‘Radio Shalom’. Carmen Dumitriu a fost vicepreşedinte al Fundaţiei ‘Academician Nicolae Cajal’.

Stiri pe aceeasi tema

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI. Marea Unire, sarbatorita la Alba Iulia cu o parada spectaculoasa si 3 tone de fasole si carnati

Cristiana Petrariu Bota

COLECTIV: 17 raniti vor fi transportati in spitale din Belgia si Olanda cu avioane militare

Cristiana Petrariu Bota

Fostul principe Nicolae va anunta cine sunt persoanele din Casa Regala care l-au scos din linia de succesiune

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult