1.8 C
România
24 noiembrie 2020
Social

Carmen Marinescu, presedinta Tribunalului Olt, retinuta pentru luare de mita de la o ruda a lui Bercea Mondial

Carmen Marinescu, presedinta Tribunalului Olt, a fost retinuta pentru 24 de ore, fiind urmarita penal pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata. Judecatoarea Carmen Marinescu ar fi luat mita 200.000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial, potrivit procurorilor. 

Carmen Marinescu a fost dusa luni la DNA – Serviciul Teritorial Craiova, procurorii DNA dispunand inceperea urmaririi penale pentru luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata. Potrivit ordonantei de efectuare a urmaririi penale, Carmen Marinescu a pretins si primit, prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, Cismaru Dumitru, 200.000 de euro, „pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denuntatorului in stare de libertate si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece cauza”.

In cursul serii, procurorii DNA au decis retinerea pentru 24 de ore a judecatoarei Carmen Marinescu, care va fi prezentata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse citate de StiriPeSurse.ro, judecatoarea ar fi primit mita de la o ruda a interlopului Bercea Mondial.

Suma de bani mentionata a fost primita de avocatul Cismaru Dumitru in doua transe:

-150.000 de euro, inaintea termenului de judecata din data de 31.08.2011, cand s-a dispus pentru prima oara inlocuirea masurii arestului prevenit cu masura obligarii de a nu parasi localitatea
-50.000 de euro, in data de 20.09.2011, judecatorul Marinescu Eugenia Carmen amanand pronuntarea asupra cererii de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea ori tara pentru data de 22.09.2011, cand a si admis cererea formulata de inculpat, inlocuind masura arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

Dupa primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronuntarea incheierii din data de 22.09.2011, respectiv in intervalul 14 – 22.12.2011, Carmen Marinescu si luliu-Severus Marinescu, sotul acesteia, au achizitionat trei suprafete de teren si o casa, doua dintre aceste achizitii nefiind mentionate in declaratiile de avere ale magistratului, astfel:
1)Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoana apropiata de avocatul Cismaru Dumitru, o donatie reprezentand un teren in suprafata de 703 mp si o constructie de 29 mp pe acelasi amplasament, situat in localitatea Baile Olanesti.

In realitate, pentru a evita mentionarea magistratului judecator Marinescu Eugenia-Carmen in contractul de cumparare a acestui imobil, inculpatii Marinescu luliu-Severus si Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietara sa accepte incheierea unui act de donatie, in realitate intre parti fiind incheiat un contract tipic de vanzare-cumparare si fiind platit pretul de 55.000 lei.

2) Marinescu luliu-Severus a dobandit prin cumparare de la o alta persoana, un teren situat in localitatea Corbu, judetul Constanta in suprafata de 1250 mp.

Exista indicii privind subevaluarea pretului achitat de inculpat, urmand a fi efectuate in continuare cercetari in cauza cu privire la aceasta tranzactie.

Aceste doua achizitii nu sunt mentionate in declaratiile de avere intocmite si depuse in cursul anilor 2012 si 2013 de magistratul judecator Marinescu Eugenia-Carmen, potrivit art. 93 din Legea 303/2004.

3) Marinescu Eugenia-Carmen si Marinescu luliu-Severus au achizitionat un teren intravilan de 600 mp situat in municipiul Slatina, tranzactie consemnata in declaratia de avere a magistratului.

Terenul in cauza a fost trecut de catre Consiliul Local Slatina din domeniul public in inventarul bunurilor ce apartin domeniului privat al municipiului Slatina prin Hotararea Consiliului Local (C.L.) Slatina nr. 170 din 26.07.2011.

In realitate aceste imobile, sustin procurorii, precum si cel situat in localitatea Corbu, judetul Constanta in suprafata de 1250 mp, au fost achizitionate din suma de 200.000 de euro pretinsa si primita de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate in scopul ascunderii sau al ascunderii si disimularii originii ilicite a acestor bunuri si ajutarea persoanelor care au savarsit infractiunea din care provin bunurile sa se sustraga de la raspunderea penala.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva a inculpatului MARINESCU IULIU-SEVERUS, sotul suspectei Marinescu Eugenia Carmen, si CISMARU DUMITRU, avocat, pe o perioada de 30 de zile si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de inculpatul Buca Ilie.

Stiri pe aceeasi tema

Probleme cu un avion Ryanair care plecase de la Bucuresti cu destinatia Londra

Cristiana Petrariu Bota

Alina Bica, amenintata cu moartea intr-un hotel de la malul marii de doi deputati PSD

Cristiana Petrariu Bota

Medicii de familie saluta propunerile CNAS prezentate Ministerului Sanatatii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult