Social

Cartele prepay din Romania, folosite in planificarea unor atentate teroriste

Cartele preplătite din România au fost folosite în pregătirea unor atentate din Uniunea Europeană, a declarat premierul Dacian Ciolos in emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV. Romania este una din putinele tari din UE care vinde cartele prepay fara un control de identitate, iar premierul Ciolos a subliniat ca s-a intamplat acest lucru tocmai din cauza legislatiei relaxate din domeniu.

Invitat in emisiunea de la Pro Tv, Dacian Cioloș a mai declarat că Serviciile de Informații cer mai multe instrumente pentru a-și putea face treaba și a precizat că legislația va fi reanalizată în perioada următoare și că există mai multe subiecte puse în dezbatere de către servicii care „probabil vor reveni”.

Biroul pentru Terorism a fost infiintat in Romania de DIICOT

Miercuri, președintele Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, Georgian Pop, a susținut că trebuie introduse în legislaţie infracţiuni noi, similare celor de terorism, cum ar fi finanţarea terorismului, recrutarea eventualilor atentatori sau propaganda teroristă.

Ministrul comunicaţiilor, Marius Bostan, a anunţat că va cere Parlamentului discutarea în regim de urgenţă a legii securităţii cibernetice. Şi Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT, a anunţat la rândul său că a fost reînfiinţat Biroul de Terorism în cadrul acestei direcţii şi că se lucrează intens la modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea terorismului.

Related posts

Alina Bica, condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare. In acelasi dosar, Videanu a fost achitat

Ioana Badulescu

Laura Condrea, fosta sotie a lui Dan Condrea, mesaj despre fiica lor si implicarea SRI

Bogdan

O delegatie specializata in protectie civila si situatii de urgenta din zona Caraibelor se afla intr-o vizita de documentare in Romania

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult