VIDEO

Casa Irecuperabililor, o pagina dureroasa din Romania anilor ’90. Un documentar de John Upton

Casa Irecuperabililor, o pagina dureroasa din Romania anilor ’90, care a socat lumea civilizata. Jurnalistul John Upton, de la ABC News, este cel care a salvat de la moarte si chinuri aproape 5.000 de orfani. Documentarul realizat de John Upton a facut inconjurul lumii si a ajunsin atenţia unor activisti influenti, cum ar fi miliardarul filantrop Richard Branson sau actrita Jessica Lange, care au sprijinit ulterior, prin actiuni caritabile, orfelinatele romanesti.
Multi dintre ei sunt astazi adulti cu un statut respectabil in America. Altii au murit si au fost ingropati pe o bucata de pamant aleasa undeva in afara localitatii. Respinsi in viata, respinsi dupa moarte.
 
Pentru orfanii supravietuitori, John Upton a militat pentru drepturile lor si a reusit. Ca o ironie a sortii, jurnalistul a murit in martie 2013 ucis in propria locuinta.
 
John Upton a castigat premiul Emmy pentru acest documentar, nebagat in seama de televiziunile din Romania.
 
„Mi-e dor de el, cred ca ne vom reintalni in Rai intr-o buna zi”, spunea unul dintre orfanii salvati de John Upton. 

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

 

Stiri pe aceeasi tema

Scena emotionanta din filmul L’Ours! Un pui de urs scapa in ultimul moment din ghearele unei pume. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Aviatia atinge noi culmi! Zbor in echipa cu un avion A380 al Emirates Airline si duo-ul Jetman Dubai

Cristiana Petrariu Bota

Dragos Moldovan este castigatorul Vocea Romaniei 2019. Asculta piesa castigatoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult