Social

Casa Nationala de Pensii, anunt important despre acordarea pensiilor recalculate in decembrie 2020 si ianuarie 2021

Casa Nationala de Pensii a facut un anunt important, vineri, cu privire la acordarea pensiilor recalculate in decembrie 2020 si ianuarie 2021.

Seful Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat ca o parte dintre pensionari vor primi in decembrie 2020 pensiile recalculate, restul primindu-le din luna ianuarie 2021.

Intrebat cu cat va creste pensia dupa recalculare, Daniel baciu a precizat ca nu se poate vorbi de o medie si ca totul se bazeaza pe contributiile platite si ca depinte de fiecare beneficiar in parte.

„Avem recalculari la care oamenii primesc si de 200-300 de lei in plus, dar e vorba de nivelul de contributii pe care fiecare l-a adus la sistemul public de pensii”, a explicat Daniel Baciu.

Pensiile au intrat deja pe card

Tot la Antena 3, seful Casei de Pensii a anuntat ca peste 4 mii de romani din diaspora au primit si ei deciziile de pensionare in acest an. Daniel Baciu a precizat ca unele dintre deciziile de pensionare erau mai vechi de cinci ani.

In plus, pensiile pentru luna decembrie au inceput sa fie platite de miercuri, 2 decembrie.

„Noi ducem o cursa de recuperare a acestor restante, am preluat un volum foarte mare de dosare care au iesit din termenul legal de solutionare de 45 zile, erau restante istorice foarte mari la pensiile nationale si internationale, de 2-5 ani zile restante. Am avut o cursa infernala si continuam, am ajuns aproape la zero, avem doar cateva dosare de o complexitate deosebita, pana in 10 dosare la nivel national, am reusit sa recuperam aproape integral toate dosarele restante pe pensiile nationale”, a mai spus seful Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu.

 

Stiri pe aceeasi tema

Divizia 1 DACICA a devenit Divizia Multinationala de Sud-Est a NATO

Cristiana Petrariu Bota

Hipermarketurile ar putea fi inchise in weekend, la propunerea Ministerului Agriculturii. Reactii

Cristiana Petrariu Bota

Uniunea Editorilor cere renuntarea la licitatia prin SEAP a manualelor scolare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult