21.1 C
România
26 septembrie 2022
regele mihai
Social

Casa Regala a facut un nou anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai

Casa Regala a Romaniei a transmis un nou comunicat de presa cu privire la starea de sanatate a Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei. Potrivit comunicatului, starea de sanatate a Regelui Mihai este grava, dar stationara. Regele Mihai este intr-o stare accentuata de slabiciune fizica la o clinica din Lausanne si primeste tratament permanent, precizeaza Casa Regala. Regina Ana se afla la resedinta sa din Elvetia.

In documentul Casei Regale se mai precizeaza ca Principesele Romaniei vor programa in zilele urmatoare deplasari in Elvetia pentru a-si vedea parinții. „Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor”, se arata in comunicat.

Amintim ca Regele Mihai a anuntat ca se va retrage de la tron din cauza starii de sanatate precare. Potrivit informatiilor oficiale, MS Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie in faza de metastaza.

Cum ar fi aratat astazi Romania daca in 1990 revenea la monarhie

Va prezentam mai jos comunicatul oficial referitor la starea de sanatate a Regelui Mihai I:

„Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public.

Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale.
Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de Rege și Regină.

Iti recomandam: Mesajul Regelui Mihai catre romani, intr-o scrisoare publicata de Casa Regala dupa anuntul retragerii din viata publica

Regina Elisabeta: Avem nevoie de regi, caci ne intoarcem mereu la dansii. Poporul iarta multe cand iti faci datoria pana la sacrificiu

Regele Mihai, singurul roman caruia Ion Iliescu nu i-a permis sa intre in tara dupa caderea regimului comunist. Emil Constantinescu i-a redat cetatenia abia in 1997 

Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor.

Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment”.

Related posts

CAZUL GABRIEL OPREA. ONG-urile cer ancheta DNA privind folosirea abuziva a politiei rutiere, invocand Legea 78/2000

Lucy Ionesco

Ministerul Sanatatii a suspendat taxa clawback pentru o perioada de pana la doi ani

Lucy Ionesco

Roxana Manzatu, secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene, implicata intr-un grav accident rutier pe DN 66

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult