19.5 C
România
25 septembrie 2023
Casa Regala, anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, in preajma zilei de nastere
Social

Casa Regala, anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, in preajma zilei de nastere

Casa Regala a Romaniei a facut, duminica, un anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, cu trei zile inainte de aniversarea zilei de nastere. Miercuri, 25 octombrie, Majestatea Sa Regele Mihai va implini varsta de 96 de ani, iar cu acest prilej, Familia Regala gazduieste la Bucuresti doua importante evenimente.

Potrivit comunicatului transmis de Casa Regala, Regele Mihai se afla in continuare sub supravegherea permanenta medicilor si urmeaza tratamentul obisnuit din ultimele luni. Principesa Maria ii va fi alaturi, in Elvetia, in preajma zilei de nastere.

„Principesa Maria se afla in Elvetia, pentru a fi alaturi de Regele Mihai, in preajma zilei de nastere a Majestatii Sale. Alteta Sa Regala petrece cateva zile la resedinta privata a tatalui ei. Majestatea Sa continua sa fie sub supravegherea permanenta a medicilor, urmand tratamentul obisnuit al ultimelor luni”, a anuntat Casa Regala.

„Custodele Coroanei va decora, in numele Majestatii Sale, un numar de 14 personalitati din Romania si Europa, la Sala Tronului Palatului Regal. Seara, Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria vor lua parte la concertul caritabil organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la Ateneul Roman. Concertul a ajuns la a zecea editie si este organizat cu scopul de a aduna fonduri pentru sustinerea programului anual Tinere Talente”, precizeaza Casa Regala.

In urma cu doua luni, Casa Regala anunta ca Regele Mihai este intr-o stare de sanatate fragila, dar echilibrata, si are o stare de spirit buna. Tot atunci, se mentiona ca Regele Mihai „continua sa stea zilnic sub o atenta supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialitati, precum si in prezenta unor devotati membri ai personalului Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia”. De asemenea, la resedinta privata continua sa fie zilnic doua maici ortodoxe, detasate de Biserica Ortodoxa Romana.

Regele Mihai I s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

Related posts

Unt fals pe rafturi! Magazinele vor fi vizate de controale in perioada urmatoare

Lucy Ionesco

LOTO DIN 15 APRILIE. Un norocos a nimerit toate numerele la 6 din 49, premiul fiind castigat pentru a doua saptamana consecutiv

Ioana Badulescu

170 de la nasterea lui Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale. Flacara culturii, aprinsa in toata tara prin actiuni organizate simultan

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult