Casa Regala, anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, in preajma zilei de nastere

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 22, 2017 16:05

Casa Regala, anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, in preajma zilei de nastere

Casa Regala a Romaniei a facut, duminica, un anunt privind starea de sanatate a Regelui Mihai, cu trei zile inainte de aniversarea zilei de nastere. Miercuri, 25 octombrie, Majestatea Sa Regele Mihai va implini varsta de 96 de ani, iar cu acest prilej, Familia Regala gazduieste la Bucuresti doua importante evenimente.

Potrivit comunicatului transmis de Casa Regala, Regele Mihai se afla in continuare sub supravegherea permanenta medicilor si urmeaza tratamentul obisnuit din ultimele luni. Principesa Maria ii va fi alaturi, in Elvetia, in preajma zilei de nastere.

“Principesa Maria se afla in Elvetia, pentru a fi alaturi de Regele Mihai, in preajma zilei de nastere a Majestatii Sale. Alteta Sa Regala petrece cateva zile la resedinta privata a tatalui ei. Majestatea Sa continua sa fie sub supravegherea permanenta a medicilor, urmand tratamentul obisnuit al ultimelor luni”, a anuntat Casa Regala.

“Custodele Coroanei va decora, in numele Majestatii Sale, un numar de 14 personalitati din Romania si Europa, la Sala Tronului Palatului Regal. Seara, Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria vor lua parte la concertul caritabil organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la Ateneul Roman. Concertul a ajuns la a zecea editie si este organizat cu scopul de a aduna fonduri pentru sustinerea programului anual Tinere Talente”, precizeaza Casa Regala.

In urma cu doua luni, Casa Regala anunta ca Regele Mihai este intr-o stare de sanatate fragila, dar echilibrata, si are o stare de spirit buna. Tot atunci, se mentiona ca Regele Mihai “continua sa stea zilnic sub o atenta supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialitati, precum si in prezenta unor devotati membri ai personalului Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia”. De asemenea, la resedinta privata continua sa fie zilnic doua maici ortodoxe, detasate de Biserica Ortodoxa Romana.

Regele Mihai I s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.