CASE IEFTINE DE VANZARE: Locuinta din containere, la pret de 12.000 euro
Social

CASE IEFTINE DE VANZARE: Locuinta din containere, la pret de 12.000 euro

Romanii incep sa se reorienteze si sa raspunda noilor provocari de pe piata imobiliara. In contextul in care cei care locuiesc in blocuri vechi de pe vremea comunismului abia asteapta sa achizitioneze ceva mai spatios si mai nou, dar la un pret convenabil, mai mic decat cel al locuintelor rezidentiale noi, iata ca au aparut si oferte. Solutia optima: casele din containere. Construite de o firma din Bulgaria, locuintele din containere refolosite sunt ieftine si nu arata rau. In plus, iti ofera siguranta si au un cost energetic scazut. Firma din Bulgaria construieste in Bucuresti 100 de locuinte din containere maritime. 

Casele din containere, desi un concept nou in Romania, au un succes rasunator pe piata internationala. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numara durabilitatea, rezistenta la incendiu si costurile minime de intretinere.

Pentru locuintele din containere sunt folosite containere iesite din uz de pe navele de transport maritim. Pretul unui apartament cu doua camere din containere este extrem de mic: aproximativ 12.000 de euro. Proiectul il puteti gasi la Targul Imobiliar National – tIMOn, care se desfasoara pana in 19 aprilie in Piata Constitutiei din Bucuresti. N-o sa va vina sa credeti care este consumul energetic al unei astfel de locuinte.

„Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul Targului Imobiliar National – tIMOn, un proiect nou, la un pret extrem de mic. Este vorba de un ansamblu social construit din containere, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si va fi structurat pe 5 etaje. In timp ce consumul mediu din Romania este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinte dezvoltat de Pam Consult Consortium se va incadra in aproximativ 80 kWh/mp/an, diferenta fiind simtita puternic in costurile energetice ale locatarilor. Fiecare apartament va avea aproximativ 27 de metri patrati, iar imobilul va avea si lift”, se arata intr-un comunicat al tIMOn.

Pretul unui apartament este de 12.000 de euro, astfel ca intregul ansamblu are o valoare de 1,2 milioane de euro. Blocul din containere va avea o suprafata de 3.200 de metri patrati si va putea gazdui aproximativ 350 de persoane.

„Casele din containere, desi un concept nou in Romania, au avut un succes rasunator pe piata internationala. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numara durabilitatea, rezistenta la incendiu si costurile minime de intretinere. Un avantaj important al caselor din containere este faptul ca ele participa la mentinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim iesite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru constructie sunt reciclabile”, explica sursa citata.

Casele container au incorporate numeroase sisteme concepute pentru a economisi cât mai multa energie, precum acoperisurile verzi si sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.

Greutatea mult mai mica a casei container fata de o casa obisnuita necesita minimum de fundatie, dar si reduce consturile de constructie. Unitatile prefabricate se livreaza complet asamblate, iar timpul destinat constructiei este redus considerabil.

Proiectul este prezentat la tIMOn, care se va desfasura in perioada 16-19 aprilie in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Click pe imagini pentru o vizualizare mai buna.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

[ot-caption title=”Case din containere” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/04/case-ieftine-de-vanzare-case-containere1.jpg”]

[ot-caption title=”Case din containere” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/04/case-ieftine-de-vanzare-case-containere.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul dubleaza subventiile pentru angajatori, in contextul crizei fortei de munca din Romania

Ioana Badulescu

Mircea Bica, sotul Alinei Bica, audiat la DNA. Numele sau apare in dosarul lui Ovidiu Tender

Corina Alexandru

Casa traditionala care te va convinge ca nimic nu se compara cu viata la tara. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult