Castelul Peles marcheaza 135 de ani de la proclamarea Regatului si ziua de nastere a Principesei Margareta
Social

Castelul Peles marcheaza 135 de ani de la proclamarea Regatului si ziua de nastere a Principesei Margareta

Castelul Peles marcheaza sambata, 26 martie, 135 de ani de la proclamarea Regatului si ziua de nastere a Principesei Mostenitoare Margareta, eveniment la care va participa si premierul Dacian Ciolos.

Astfel sambata, 26 martie 2016, la Castelul Regal Peles, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la proclamarea Regatului României de către Parlament (1881) şi a zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, Casa Regală a României organizează o serie de evenimente.

INTERVIUL CU PRINTUL NICOLAE REALIZAT DE ION CRISTOIU I-A DEZAMAGIT PE AMATORII DE „STIRI SOC”

„Custodele Coroanei şi Principele Radu vor primi în Biroul Regelui de la Castelul Peleş pe Prim-ministrul Guvernului României, Domnul Dacian Coloş, împreună cu doamna Valerie Cioloş, şi pe viceprim-ministrul Guvernului, Domnul Vasile Dâncu, împreună cu Doamna Maria Dâncu”, anunta Maria Dancu.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

135 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei si Aniversarea zilei de nastere a Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei Castelul Peles, 26 martie 2016

Înaltul Patronaj al Custodelui Coroanei acordat “Galei Oamenii Timpului”

La ora 15.45, în Salonul Florentin al Castelului Regal Peleș, Alteța Sa Regală Principele Radu va înmâna „Galei Anuale Oamenii Timpului” certificatul de Înalt Patronaj al Custodelui Coroanei române. „Revista Timpul”, organizatoarea galei, a împlinit anul acesta 140 de ani de la fondare. La ceremonie vor lua parte personalități din viața culturală și din mediul universitar care colaborează la revistă și contribuie la organizarea galei anuale. Accesul presei este liber.

Ceremonii de decorare în Holul de Onoare

La ora 16 și la ora 16.20, în Holul de Onoare, Custodele Coroanei va decora în numele Regelui Mihai I personalități, instituții și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, din țara noastră și din Germania, Franța și Marea Britanie.

Va fi învestit cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei. Decorația Regală „Nihil Sine Deo” va fi conferită dlui Mircea Cărtărescu, ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, dlui Vasile Moldoveanu și Societății Naționale de Cruce Roșie din România (cu ocazia aniversării a 140 de ani de la fondare).

Va primi „Crucea Casei Regale a României” asociația „Les petits frères des pauvres” (cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondare). Vor fi învestiți cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler dl Teodor Ilincăi și dl Andrei Vandoros. Vor primi „Medalia Custodele Coroanei” române dl Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale, dna Corina Șuteu, dna Anca Harasim, dl Dan Mocanu, dna Simona Baciu, dna Dana Pârțoc, dna Monica Minoiu, dl. S.P. O’Mahoney, dr. Radu Dop, dl Mugurel Mărgărit-Enescu și dna Mihaela Minu. Vor primi „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” dna Lidia Voicu, dl Mihai Covrig, dl Mihai Kovacs și dra Raluca Stratulat. Alături de Custodele Coroanei se va afla Principele Radu. Personalitățile decorate vor fi însoțite la ceremonie de invitați personali și membri ai familiilor lor. Accesul presei este liber.

Primirea Prim-ministrului Guvernului României în Biroul Regelui Carol I

La ora 16.45, Custodele Coroanei și Principele Radu vor primi în Biroul Regelui de la Castelul Peleș pe Prim-ministrul Guvernului României, domnul Dacian Cioloș, împreună cu doamna Valerie Ciolos, și pe Viceprim-ministrul Vasile Dâncu, împreună cu doamna Maria Dâncu.

Concert aniversar în Sala de Muzică

La ora 17, Camerata Regală susține un concert dedicat celei de 135-a aniversări a Proclamării Regatului României și zilei de naștere a Custodelui Coroanei. Solista concertului este mezzosoprana Alexandra Hordoan.

Repertoriul: Parodie după Eine Kleine Nacht Music de W.A. Mozart O mio babbino caro din opera Gianni Schicchi de Giacomo Puccini Por una Cabeza de Carlos Gardel La cumparsita de Gerardo Matos Rodríguez St Paul Suite (partea a II-a) de Gustav Holst Habanera din opera Carmen de Georges Bizet Blue Tango de Leroy Anderson Over the Rainbow din Vrajitorul din Oz de Harold Arlen Happy Birthday Variations Imnul Regal de Eduard Hübsch Concertul se va încheia cu un invitat-surpriză. Camerata Regală se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu și a concertat frecvent la Castelul Peleș și Palatul Elisabeta. Vor asista la concert AALLRR Margareta, Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Accesul presei este liber.

Recepție în Salonul Italian și Salonul Maur

La ora 18, Altețele Lor Regale Margareta Custodele Coroanei și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, se întâlnesc cu invitații în Salonul Italian și în Salonul Maur. Cu ocazia recepției, Custodele Coroanei se va adresa invitaților. Accesul presei este liber. Sărbătoarea de la Castelul Peleș se va încheia la ora 19.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta la Bocsa Montana din Caras-Severin, echipele SRI cerceteaza un colet suspect

Cristiana Petrariu Bota

Simona Halep a invins-o pe Eugenie Bouchard si este in sferturi la Indian Wells

Bogdan

No Halloween in scolile din Bucuresti? Reactia Inspectoratului Scolar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult