Turism

Castelul Peles si castelul Pelisor se inchid pentru lucrari de conservare

Castelul Peles si castelul Pelisor din statiunea Sinaia (Prahova) vor intra in lucrari de conservare. Castelul Pelisor a fost deja inchispentru efectuarea unor lucrari de curatenie si conservare preventiva, iar in noiembrie va fi inchis si Castelul Peles pentru aceleasi lucrari.

Pelişorul va fi închis până la sfârşitul lunii octombrie, iar în acest interval vor fi efectuate lucrări de curăţenie şi conservare, specialiştii verificând totodată starea pieselor cuprinse în expoziţia permanentă şi făcând o selecţie a acelora care au nevoie de restaurare, a declarat Daniela Voitescu, şeful Secţiei Relaţii Publice din cadrul Muzeului Naţional Peleş, citata de Agerpres.

Drumul Atlanticului din Norvegia, cea mai periculoasa sosea din lume. VIDEO

„Aceste lucrări se efectuează anual, din anul 1993, când Castelul Pelişor a fost amenajat din casă de creaţie a scriitorilor şi artiştilor români în muzeu. După redeschiderea acestui castel, urmează o perioadă, în intervalul 3-30 noiembrie, în care va fi închis pentru lucrări similare şi Castelul Peleş. Luna noiembrie a fost aleasă pentru că s-a constatat că aceasta este o lună în care numărul de vizitatori este mai redus”, a precizat Voitescu.

Portmeirion, micul oras cu arhitectura in stil italian din Tara Galilor. VIDEO

Castelul Peleş, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, în intervalul 11,00- 16,15, şi de joi până duminică între orele 9,15 şi 16,15, lunea şi marţea fiind închis.

Turul parterului costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi, în timp ce tariful pentru vizitarea parterului şi a etajului I este de 50 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru pensionari şi 12,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Foto: Adrian Petrisor

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Turism in pandemie. In ce tari este permis accesul romanilor cu sau fara test SARS-CoV-2

admin

Sarbatoare pe Lacul Surduc din judetul Timis. Vezi programul evenimentelor

Cristiana Petrariu Bota

Imnul Mamaia 2014! Delia şi Speak, despre „A lu Mamaia”- VIDEO

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult