CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar
IT/Stiinta

CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar

CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pe anul 2015 pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar, potrivit unui anunt publicat pe site-ul oficial dedicat Premiilor Nobel.

Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar au primit Premiul Nobel pentru Chimie pe 2015 datorita studiilor despre mecanismele de reparare a ADN-ului”, potrivit anuntului facut, miercuri, de Academia Regala suedeza de Stiinte.

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Medicina, castigat de trei cercetatori

Suedezul Tomas Lindahl, americanul Paul Modrich si turco-americanul Aziz Sancar au fost recompensati cu premiul Nobel pentru chimie pentru studiile lor despre mecanismele celulare de reparare a ADN-ului.

Premii Nobel pentru realizari in Fizica, Chimie, Medicina, Literatura, precum si premiul Nobel pentru Pace, se decerneaza anual in memoria inventatorului suedez Alfred Nobel, care a murit in 1896. Premiul in Stiinte Economice a fost adăugat in 1968. Suma totala pentru premiile Nobel din 2015 este de 8 milioane de coroane ($ 969,000).

Stiri pe aceeasi tema

MICROSOFT lucreaza la proiectul unei tablete care se pliaza pana la dimensiunea unui smartphone

Delia Ion

Laserul de la Magurele, gatuit de birocratia statului roman. Marii savanti ai lumii, pusi sa aduca diploma de Bac de la fortele de munca

Cristiana Petrariu Bota

Cercetatorii au descoperit cea mai veche galaxie din Univers

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult