CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar
IT/Stiinta

CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar

CASTIGATORI NOBEL 2015: Premiul Nobel pe anul 2015 pentru Chimie revine cercetatorilor Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar, potrivit unui anunt publicat pe site-ul oficial dedicat Premiilor Nobel.

Tomas Lindahl, Paul Modrich si Aziz Sancar au primit Premiul Nobel pentru Chimie pe 2015 datorita studiilor despre mecanismele de reparare a ADN-ului”, potrivit anuntului facut, miercuri, de Academia Regala suedeza de Stiinte.

CASTIGATORI NOBEL 2015. Premiul Nobel pentru Medicina, castigat de trei cercetatori

Suedezul Tomas Lindahl, americanul Paul Modrich si turco-americanul Aziz Sancar au fost recompensati cu premiul Nobel pentru chimie pentru studiile lor despre mecanismele celulare de reparare a ADN-ului.

Premii Nobel pentru realizari in Fizica, Chimie, Medicina, Literatura, precum si premiul Nobel pentru Pace, se decerneaza anual in memoria inventatorului suedez Alfred Nobel, care a murit in 1896. Premiul in Stiinte Economice a fost adăugat in 1968. Suma totala pentru premiile Nobel din 2015 este de 8 milioane de coroane ($ 969,000).

Stiri pe aceeasi tema

Cele mai bune smartphoneuri din lume – TOP 15 al celor mai bune telefoane ale momentului

Cristiana Petrariu Bota

iPhone 7, primele zvonuri. Noul telefon Apple va avea ecran 4K si tastatura virtuala

Cristiana Petrariu Bota

Nova Rosie Luminoasa, descoperita la Observatorul Astronomic din Barlad, are nume oficial de catalog

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult