Castigatorul Eurovision Romania 2016 este OVIDIU ANTON! El va reprezenta Romania la concursul din Suedia
Breaking News

Castigatorul Eurovision Romania 2016 este OVIDIU ANTON! El va reprezenta Romania la concursul din Suedia

Ovidiu Anton, cu piesa Moment of Silence, va reprezenta România la finala Eurovision 2016 de la Stockholm. Aşa a decis publicul român care şi-a votat, duminică seara, favoritul la Eurovision 2016, dintre cei şase câştigători ai semifinalei Eurovision de vineri seară. Clasamentul finalei Eurovision Romania 2016 il regasiti mai jos. Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări.

De precizat ca in finala Eurovision Romania 2-16, publicul este cel care a ales piesa castigatoare care sa reprezinte Romania la concursul Eurovision din Suedia. Asadar pe Ovidiu Anton il vom vedea la Eurovision 2016.

ASCULTA PIESA LUI OVIDIU ANTON AICI

1. Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence” – 6585
2. Vanotek feat. The Code & Georgian, cu piesa „I’m Coming Home” – 4702
3. Florena, cu piesa „Behind The Shadows” – 3491
4. Dream Walkers, cu piesa „Let It Shine” – 2332
5. M I H A I, cu piesa „Paradisio” – 2142
6. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, cu piesa „The Voice” – 1235

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări.

România va participa în a doua semifinală a concursului, pe 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Castigatorul Eurovision Romania 2016 este OVIDIU ANTON! El va reprezenta Romania la concursul din Suedia

EUROVISION 2016 UPDATE ora 22.37: Castigatorul selectiei EUROVISION 2016 este … Ovidiu Anton. Vanotek feat. The Code & Georgian ocupa locul doi. Locul 3 este ocupat de Florena. Locul 4 in finala EUROVISION 2016 este ocupat de Dream Walkers. Locul 5 este ocupat de Mihai. Publicul a decis ca pe locul 6 sa se pozitioneze Doru Todorut si Irina Baiant.

EUROVISION 2016 UPDATE ora 22.33: S-au incheiat recitalurile, vom afla in curand cine este castigatorul Eurovision.

EUROVISION 2016 UPDATE ora 21.30: Cei sase finalisti Eurovision Romania 2016 si-au interpretat melodiile pe scena de la Baia Mare. Publicul este cel care alege cine merge la Eurovision 2016 din Suedia! Votul poate fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Liniile telefonice s-au deschis la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

În finala Selecţiei Naţionale EUROVISION ROMANIA 2016 din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt concurenţii pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala naţională a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege câştigătorul. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea Eurovision – Selecţia Naţională, transmisă de la Baia Mare sâmbătă, 5 martie.

ASTEPTAM CU SUFLETUL LA GURA SA AFLAM CASTIGATORUL EUROVISION ROMANIA 2016. Muzică electronică, dar şi populară, ţipurituri, dar şi ritmuri moderne, instrumente noi şi concepte muzicale în premieră, explozie de lumină şi culoare, un show cu emoţii şi plin de dinamism vom vedea şi asculta duminică seară, în finala Selecţiei Naţionale Eurovision. După ce şi-au încheiat vineri misiunea în cadrul concursului, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, împreună cu Zoli TOTH Project, Cezar Ouatu, Randi şi Uddi alături de Horia Moculescu – susţin recitaluri care mai de care surprinzătoare.

EUROVISION 2016. Ce piese vor concura in semifinala Eurovision Romania din 4 martie

Paula Seling, care ne-a reprezentat, împreună cu OVI, la Eurovision în 2010 şi 2014, nu putea lipsi de la Baia Mare. În deschiderea finalei ea aduce, împreună cu artişti ai zonei, reinterpretări ale unor melodii populare din Maramureş. Şi Lidia Isac, reprezentanta din acest an a Republicii Moldova la Eurovision, vine să ne cânte melodia cu care va concura la Stockholm.

Paula Seling – „fusion” între pop şi muzica populară din Maramureş, cu Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic

„Am noroc că ştiu cânta” şi „Maramureş, plai cu flori” vor răsuna din glasurile băimărencei Paula Seling şi ale celelorlalţi artişti maramureşeni pe care i-a invitat în recitalul ei de deschidere din seara finalei. „Am intrat cu drag în proiectul Eurovision de anul acesta, la propunerea echipei TVR. Ideea era să punem în valoare temele specifice Maramureşului prin îmbinarea lor cu piesele pop pe care le cânt, într-un mix dinamic, plin de culoare, cu invitaţi de marcă, ce reprezintă Maramureşul meu drag: Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, soţii Cornelia şi Lupu Rednic. Aveţi multe surprize! Urmăriţi Eurovisionul, de la Baia Mare”, ne invită Paula Seling.

Clopotul Catedralei din Baia Mare se aude de pe scena finalei Eurovision România

În seara finalei Eurovision România, Zoli TOTH Project lansează un nou concept de show, „Cocoon”, o premieră atât pentru pentru fanii Eurovision, cât şi pentru publicul larg. Clopotul Catedralei din Baia Mare se va auzi de pe scena finalei Eurovision România în recitalul lui Zoli. Tot atunci, spectatorii şi telespectatorii vor descoperi şi un nou instrument muzical.

SEMIFINALA EUROVISION ROMANIA 2016

Recitalul pe care l-am pregătit va îmbina elemente din muzica tradiţională cu muzică electronică şi va reuni pe scenă opt percuţionişti şi în jur de 30 de dansatori. Am ales să colaborăm cu artiştii locali, printre care Ansamblul Naţional de Dansuri Transilivania şi Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Goove Dance Studio. Invitatul nostru special în recital este Grigore Leşe. Tot pentru recital, echipa TVR a pregătit un design de lumini şi o grafică aparte. Ce a rezultat vedeţi duminică seară, la finală”, a spus Zoli Toth, care va cânta cu Grigore Leşe o piesă compusă de el. De altfel, muzica întregului recital Zoli Toth Project este compusă de liderul grupului.

Într-atât de departe a mers generozitatea gazdelor noastre din Maramureş, încât ne-au ajutat să aducem clopotul Catedralei din Baia Mare pentru a se auzi pe scena Eurovision, în show-ul imaginat de Zoli Toth Project. Atât membrii juriului, cât şi concurenţii şi ceilalţi artişti prezenţi în finală cu recitaluri au gândit momente speciale, au repetat cu maximă dedicaţie pentru a face din seara finalei Eurovision România una de neuitat! Vă aşteptăm duminică seară să-i urmăriţi!”, a spus Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului.

Repetiţii pe scena de la Baia Mare

Pe Dinică, l-a făcut celebru şi ca interpret. Apoi, de-a lungul vremii, a fost preluată de numeroşi artişti, fiecare aducându-i o notă proprie. În seara finalei, o nouă versiune a melodiei „Vagabondul vieţii mele” se va auzi de la Baia Mare, într-o interpretare cu totul inedită şi, cu siguranţă, memorabilă: Horia Moculescu, Randi şi Uddi, două generaţii într-un trio surprinzător. Un alt moment surpriză este schimbul de instrumente muzicale, astfel că Zoli ia loc la pian, iar Horia Moculescu trece şi încearcă sonorităţile instrumentului de percuţie bongos.

Şi Cezar Ouatu a pregătit un recital pentru show-ul din 6 martie. Artistul va interpreta „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst marele trofeu Eurovision în 2014 şi recunoaşterea internaţională.

Reprezentanta Moldovei la Eurovision 2016, invitată în finala Eurovision România

Un zâmbet de Hollywood, o voce puternică, un caracter de luptătoare – aceasta e Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2016. Piesa cu care a câştigat selecţia naţională a Republicii Moldova şi cu care va participa la Stockholm se numeste “Falling Stars”. În seara finalei Eurovision România, ea îşi prezintă piesa câştigătoare şi pe scena de la Baia Mare.

Tânăra de 22 de ani, Lidia Isac este absolventă a şcolii muzicale, specialitatea pian şi absolventă a facultăţii de jurnalism de la Universitatea de Stat din Moldova. În prezent, Lidia urmează un masterat în „Relaţii publice şi comunicare”. ”Falling Stars” este semnată de o echipă internaţională de autori (Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin), ale căror compoziţii au ocupat locuri importante la ediţiile precedente ale concursului Eurovision. Dintre acestea, “A Million Voices”, interpretată de Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia, s-a clasat pe locul 2 în 2015.

Publicul votează timp de o oră şi alege reprezentantul României pentru Eurovision 2016

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt concurenţii pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în finala naţională a concursului Eurovision 2016. Dintre ei, publicul va alege câştigătorul. Ordinea intrării în concurs în finala Eurovision România a fost stabilită în direct la TVR 1, în emisiunea Eurovision – Selecţia Naţională, transmisă de la Baia Mare sâmbătă, 5 martie. Detalii aici.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 06, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Finala Eurovision România se vede în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro şi eurovision.tvr.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Donald Trump si Jean Claude Juncker semneaza un armistitiu comercial SUA – UE. Relatia dintre cele doua puteri a intrat intr-o noua faza

Ioana Badulescu

Motiunea de cenzura a PNL a fost respinsa, Guvernul Ponta ramane in picioare. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Universitatile de stat, acuzate de studenti ca vor sa mareasca taxele de scolarizare pentru a acoperi cresterea salariilor profesorilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult