-14.2 C
România
24 ianuarie 2022
Economie

Cat costa o Dacia in fabrica, unul dintre cele mai bine pazite secrete din Romania

Tu stii cat costa un autoturism Dacia in fabrica? Cu siguranta ca nu, deoarece este unul dintre cele mai bine pazite secrete din Romania, dupa cum subliniaza cei de la Ziarul Financiar. Ei bine, afla ca preţul de producţie al unui automobil Dacia produs la Mioveni este aproape la jumătate faţă de cel de la dealer, în condiţiile în care acesta nu include costurile legate de transport şi marketing.

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul Financiar, „la poarta fabricii“ preţul mediu al unui autoturism Dacia din gama Logan, Logan MCV, Sandero şi Duster este de 30.300 de lei sau 6.800 de euro.

Spre comparaţie, preţul mediu de piaţă urcă spre 15.000 de euro cu TVA, în condiţia în care jumătate din producţie este reprezentată de Duster, al cărui preţ urcă inclusiv la peste 18.000 de euro, cât costă echiparea de top, pentru care există şi cererea cea mai mare.

Automobile Dacia, compania care controlează uzina grupului Renault de la Mioveni, a înregistrat anul trecut venituri în valoare 10,279 miliarde de lei din vânzarea a 339.233 de autoturisme, potrivit raportului de gestiune al companiei, citat de Ziarul Financiar.

Vezi si: IMPOZITE 2016. Impozitul pe locuinte, terenuri si masini, termen prelungit pana la 30 iunie

LEGISLATIE RUTIERA: EURO 6 aduce modificari la vanzarea masinilor si la timbrul de mediu

MODIFICARI LACODUL RUTIER 2016

Stiri pe aceeasi tema

Millenium Bank va vinde sucursala din Romania pana in iunie 2015

Bogdan

Previziunile Saxo Bank pentru 2018: Bitcoin va ajunge la 60.000 de dolari, apoi se va prabusi la 1.000 de dolari

Cristiana Petrariu Bota

ANAF, anunt privind ultimele schimbari in ceea ce priveste reducerea sarcinilor administrative ale contribuabililor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult