Social

Catalin Homor, directorul general al CNAIR, revocat din functie de Consiliul de Administratie

Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din functie, miercuri, de membrii Consiliului de Administratie. Motivul revocarii din functie a lui Catalin Homor vizeaza deficiente de gestionare a activitatilor companiei din ultima perioada, informeaza Ministerul Transporturilor.

„In data de 10.01.2017, Consiliul de Administratie al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru a analiza activitatea si realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Catalin Homor. In cadrul sedintei, membrii Consiliului de Administratie au constatat deficiente de gestionare a activitatilor CNAIR din ultima perioada si au decis revocarea din functie a directorului general”, spune MT, intr-un comunicat.

Vezi si: Prima victima a zapezii, la Iasi. Schimbare de sef la o societate din subordinea Consiliului Judetean. A intervenit si prefectul

Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a dispus Corpului de Control sa efectueze la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existentei mijloacelor si materialelor necesare deszapezirii (utilaje speciale si starea de functionare a acestora, stocuri de material antiderapant si combustibil), a situatiei contractelor cu societati private pentru deszapezire si a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszapezire.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sambata, ministrului Transporturilor sa trimita Corpul de control la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si sa ia toate masurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Catalin Homor.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Razvan Cuc — n.r.) sa trimita Corpul de control la CNAIR si, de asemenea, l-am rugat sa ia toate masurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru ca in acest moment tot ceea ce inseamna coordonarea activitatilor de deszapezire si modul in care operatorii si cei care au castigat au fost coordonati, la 14 ore dupa ridicarea Codului portocaliu, este deficitara. I-am transmis domnului Cuc sa faca o analiza in amanunt nu doar pe persoana pentru ca e clar ca acolo lucrurile sunt deficitare ci si la cauzele care au dus la aceasta situatie nefericita”, a declarat, sambata, premierul, la finalul unei sedinte ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

La randul sau, ministrul Transporturilor a anuntat, sambata, ca va trimite Corpul de control al institutiei la CNAIR, pentru a vedea cum a fost evaluata cantitatea de materiale antiderapante.

„Am avut o analiza cu domnul Grindeanu (prim ministrul — n.r.) in urma opririi Codului portocaliu si in permanenta am tinut legatura si cu doamna ministru de Interne si cu dansul privind utilajele, stocurile pentru aceasta perioada. Sunt anumite discrepante intre stocuri. Aici vorbim de sare si de nisip. Explicatiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioara a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo sa vedem exact cum au evaluat dansii situatia inainte de acest episod si cum si-au ajustat toate cantitatile de materiale”, a spus, sambata, ministrul Trasporturilor, la sediul institutiei pe care o conduce.

Stiri pe aceeasi tema

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie protesteaza fata de OUG 7/2019 pe Justitie

Cristiana Petrariu Bota

Vizita Papei Francisc in Romania s-a incheiat. Suveranul Pontif a plecat spre Vatican cu o aeronava TAROM

Cristiana Petrariu Bota

Evaluare Nationala: Examenele de azi sunt invechite si nu sunt adaptate la gandirea elevilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult