1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Economie

Catalin Olteanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a participat in Japonia la o serie de lucrari pe teme privind energia nucleara

Catalin Olteanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a participat, in perioada 5-8 octombrie, prin intermediul Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, la lucrările tehnice –“Best Practices in Media and Public Communication for Nuclear Power Programmes”, desfășurate în Japonia și organizate de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA).

România, alături de alte State Membre, a susținut o prezentare despre „Strategia de comunicare în Managementul Deșeurilor Radioactive”.

Pe parcursul celor 4 zile au fost dezbătute teme precum comunicarea publică despre energia nucleară, riscuri ale comunicării, dezvoltarea comunicării media precum și seminare despre implementarea programelor educaționale în domeniul științei și al tehnologiilor nucleare și radiologice.

Totodată au fost efectuate vizite tehnice la Centrala Nucleară de la Mihama,Wakasa Wan Energy Research Center, precum și la Centrul de Cercetare și Monitorizare al Radiațiilor din Mediu.

Finalul sesiunilor de lucru a fost rezervat pentru prezentări despre creșterea percepției publice cu privire la rolul centralelor nucleare și îmbunătățirea și dezvoltarea comunicării publice.

Related posts

Ministerul Finantelor, detalii despre impozitul pe cifra de afaceri pentru companii, diferentiat pe trei praguri

Ioana Badulescu

Demnitarul PSD Viorel Hrebenciuc – client al sucursalei elvetine al HSBC Private Bank

Corina Alexandru

ANAF modifica termenul de depunere a Declaratiei 394

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult