10.3 C
România
25 septembrie 2021
REZULTATE REZIDENTIAT 2018. REZULTATE UMF CAROL DAVILA BUCURESTI. Concursul de rezidentiat, sustinut la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara
Social

Cate posturi suplimentare vor fi alocate pentru medicii rezidenti

Medicii rezidenti ar putea beneficia de 200 de posturi suplimentare. Ministerul Sanatatii a propus suplimentarea cu 700 a numarului de posturi pentru unitatile finantate integral de la bugetul de stat, dintre care 500 pentru serviciile de ambulanta si 200 pentru medicii rezidenti. Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de modificare a Hotararii de Guvern privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii. 

Rezidentii care au promovat concursul din 20 noiembrie urmeaza sa fie repartizati pe locuri si posturi duminica, 27 noiembrie. Ministerul Sanatatii precizeaza ca in cazul in care procedura de repartizare nu se va finaliza pe parcursul a 12 ore programate initial, aceasta va fi reluata luni, 28 noiembrie. Repartitia locurilor si posturilor scoase la concurs pentru aceasta sesiune de Rezidentiat se va face prin sistem teleconferinta, procesul fiind programat sa aiba loc intre orele 9.00 si 21.00. Detalii poti afla AICI.

In nota de fundamentare a proiectului de modificare a Hotararii de Guvern privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii se precizeaza ca la concursurile de rezidentiat pe posturi in specialitati paraclinice, epidemiologie, igiena, medicina de laborator, precum si in specialitatea medicina de urgenta sau medicina de familie, medicii rezidenti opteaza pentru posturi in cadrul serviciilor de ambulanta sau directiilor de sanatate publica.

Intrucat numarul de posturi alocat acestor institutii este insuficient pentru incadrarea medicilor rezidenti care vor promova concursul, este necesara suplimentarea acestora.

Proiectul prevede suplimentarea cu 200 a numarului de posturi alocate medicilor rezidenti, pentru a putea fi incadrati pe posturi in specialitati deficitare in unitati finantate integral de la bugetul de stat. Impactul financiar determinat de majorarea numarului maxim de posturi pentru medicii rezidenti este de 501.600 de lei lunar, fara cote si de 615.000 de lei lunar, inclusiv cote.

Iti recomandam si: O studenta de la UMF Iasi i-a spus lui Iohannis ca nu sunt suficiente posturi pentru absolventi. Ce a spus presedintele

Prorectorul UMF Iasi: Peste 2.000 de candidati nu vor avea loc/post. De ce rezidentii nu-si spun oficial nemultumirile

In nota de fundamentare a proiectului se mai arata ca in subordinea Ministerului Sanatatii functioneaza serviciile de ambulanta, unitati cu personalitate juridica finantate integral de la bugetul de stat, cu un numar de 11.530 de posturi. In anul 2015, ca urmare a rectificarii bugetare din luna septembrie, au fost alocate fonduri suplimentare pentru cheltuieli de personal, in vederea finantarii de posturi suplimentare care sa permita reducerea deficitului semnificativ de personal care exista in sistemul de asistenta medicala de urgenta, atat pentru unitatile de primire a urgentelor din cadrul spitalelor, cat si pentru serviciile de ambulanta.

Ca urmare a analizei efectuate de Comisia interministeriala pentru suport tehnic a rezultat ca, pentru unele servicii de ambulanta, numarul de posturi alocat categoriilor de medici, asistenti medicali si ambulantieri raportat la numarul populatiei este mai mic de 90% fata de media nationala. In vederea ajungerii la media nationala de 90%, este necesara suplimentarea cu 500 a numarului maxim de posturi alocat pentru serviciile de ambulanta. Initiatorii proiectului mai arata ca suplimentarea numarului de posturi este determinata si de necesitatea constituirii echipajelor in vederea respectarii timpului de raspuns la solicitari, atat la sediul central, cat si la substatiile de ambulanta.

Impactul financiar determinat de cresterea cu 500 a numarului de posturi in aceste unitati finantate integral de la bugetul de stat este de 2.158.000 de lei lunar, fara cote si de 2.645.700 de lei lunar, inclusiv cote. In urma suplimentarii cu 700 a numarului de posturi, numarul maxim de posturi in unitatile finantate integral de la bugetul de stat va fi de 18.196. Impactul financiar determinat de majorarea cu 700 a numarului maxim de posturi pentru serviciile de ambulanta si pentru medicii rezidenti este de 2.659.600 de lei lunar, fara cote si de 3.260.700 de lei lunar, inclusiv cote.

Si Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (SNSPMPDSB) ar urma sa aiba cu 108 posturi mai multe. „Intrucat OUG nr.77/2013 prin Legea de aprobare a fost declarata neconstitutionala, propunem pentru SNSPMPDSB revenirea la numarul de posturi avut anterior, aprobat prin Hotarare de Guvern nr.1421/2009, respectiv, 108 posturi”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de Hotarare de Guvern. In urma aplicarii acestei masuri, impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi de 189.000 de lei lunar si va fi acoperit integral din venituri proprii. Bugetul de venituri si cheltuieli al SNSPMPDSB se aproba de catre Consiliul de Administratie, la propunerea directorului general, cu acordul Ministerului Sanatatii.

Proiectul prevede si majorarea cu 20 a numarului de posturi alocat pentru unitatile finantate din venituri proprii si din subventii de la bugetul de stat, din care 15 pentru Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” si cinci pentru Academia de Stiinte Medicale. Astfel, la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” si Academia de Stiinte Medicale, numarul maxim de posturi va creste de la 380 la 400. Impactul finanicar determinat de cresterea cu 20 de posturi la aceste unitati este de 72.600 de lei lunar, fara cote si de 89.200 de lei lunar, inclusiv cote.

Stiri pe aceeasi tema

EVALUARE NATIONALA 2016. Dragos Patraru: Pe voi cat de mult v-a ajutat in viata poezia Salcami?

Bogdan

Ryanair a lansat bilete la pret redus pentru toate rutele din Europa operate de companie

Ioana Badulescu

Opt persoane au murit in Romania infectate cu coronavirus. Ultima victima, un barbat din Craiova bolnav de diabet

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult