Catedrala Neamului a fost sfintita in prezenta a mii de oameni, credinciosii se vor putea inchina in Altar pana joi
SocialStiri locale

Catedrala Neamului a fost sfintita in prezenta a mii de oameni, credinciosii se vor putea inchina in Altar pana joi

Aproximativ 40.000 de credinciosi din intreaga tara si 2.000 de invitati oficiali participa, duminica, la sfintirea Catedralei Nationale din Bucuresti, evenimentul fiind organizat de Patriarhia Romana. In interiorul lacasului de cult au intrat doar invitatii oficiali, in timp ce credinciosii s-au adunat pe esplanada din fata Catedralei de unde urmaresc slujba pe ecranele special montate.

Patriarhia Romana a anuntat ca toti credinciosii care doresc se vor putea inchina in Altar, pana joi seara.

Slujbele sunt oficiate de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma, si de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, alaturi de un sobor de mitropoliti si preoti.

La ora 13.00, racla cu Cinstita Mana a Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, si racla cu moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina vor fi asezate la iesirea din Sfantul Altar al Catedralei Nationale pentru a fi cinstite de catre credinciosi, dupa inchinarea acestora in Altar.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a vorbit despre Catedrala Mantuirii Neamului.Pe de alta parte, Catedrala Mantuirii Neamului nu are autorizatie de securitate la incendiu, constructia nefiind finalizata, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

”ISU Bucuresti-Ilfov a instiintat Mitropolia Munteniei si Dobrogei –Arhiepiscopia Bucurestilor ca, in conditiile date, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru siguranta participantilor”, au precizat pompierii bucuresteni.

Ministerul Afacerilor Interne a decis sa trimita la evenimentul de sfintire a Catedralei mai multe echipaje de pompieri, politie, jandarmi si medici pentru ca toti participantii sa fie in siguranta.

Catedrala Mantiurii Neamului a costat peste 110 milioane de euro. Lucrarile sunt finalizate in proportie de 95%. Trei sferturi din suma cheltuita a fost alocata de stat si un sfert a provenit din donatii.

Related posts

Bolnavii de cancer au dreptul la medicamente noi

Lucy Ionesco

Cardul de sanatate ar putea fi folosit si la urgentele medicale

Lucy Ionesco

Emil Brumaru a murit la varsta de 80 de ani. Inainte de a muri a spus poezii asistentelor si a glumit

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult