Cathedral Plaza va fi demolata, a decis Curtea de Apel Ploiesti. Hotararea este definitiva
Social

Cathedral Plaza va fi demolata, a decis Curtea de Apel Ploiesti. Hotararea este definitiva

Cathedral Plaza va fi demolata, a decis Curtea de Apel Ploiesti, hotararea fiind definitiva. Curtea de Apel Ploiesti a decis anularea hotararii prin care fusese suspendata executarea deciziei de demolare a cladirii Cathedral Plaza, aflata in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif.

Apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice, prin care se solicita anularea sentintei civile din 15 aprilie 2015, a fost admis de Curtea de Apel Ploiesti, care a respins cererea de suspendare a executarii silite privind desfiintarea Cathedral Plaza. Hotararea este definitiva, nefiind supusa recursului.

În 15 aprilie, Tribunalul Dâmbovița suspendase temporar executarea hotărârii prin care aceeași instanță îl obliga pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să emită decizia de desființare a imobilului de birouri.

Oprescu a fost reclamat la DNA de Arhiepiscopia Romano-Catolică, împreună cu proprietarul Cathedral Plaza şi alți angajaţi ai Primăriei Bucureşti, pentru că a refuzat să pună în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat in martie ca a depus la DNA o plangere penala in cazul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, proprietarul Cathedral Plaza, precum si a unor angajati ai Primariei Bucuresti, pentru „refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii ilegale Cathedral Plaza si de a proceda la demolarea imediata a acesteia si la refacerea parcului public existent anterior”.

Arhiepiscopia și proprietarii clădirii se ceartă și pe consturile demolării : 7 milioane de euro, potrivit arhiepiscopului Ioan Robu sau 73 de milioane de euro – după cum susțin reprezentanții Millenium Building.

Stiri pe aceeasi tema

Boboteaza sau Botezul Domnului in Iordan este marcata de credinciosi pe 6 ianuarie. Traditii si superstitii

Cristiana Petrariu Bota

Un cetatean israelian cu simptome de gripa a fost preluat de pe Aeroportul Otopeni si dus la Spitalul Matei Bals

Cristiana Petrariu Bota

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 12 MARTIE 2017. Premii foarte atragatoare la JOKER, 6 DIN 49 si NOROC

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult