-6.5 C
România
26 ianuarie 2022
Turism

Cati romani s-au aflat in vacanta in Turcia in timpul loviturii de stat

Aproximativ 11.000 de romani se aflau in vacanta in Turcia in timpul tentativei de lovitura de stat, care a venit la pachet cu excursia platita deja. Chiar si asa, turistii nu au fost afectati de tentativa de lovitura de stat din Turcia, cel putin asta sustin reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

ANAT precizeaza ca mulţi dintre românii aflaţi în vacanţă nici măcar nu ştiau ce se întâmpla vineri seară, pentru că se relaxau în staţiuni. Între timp, foarte puţini au renunţat la excursiile deja plătite şi chiar s-au mai vândut pachete turistice, de sâmbătă. Preşedintele ANAT acuză Ministerul Afacerilor Externe că a indus panică.

Un grup de lucru înființat la nivelul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ţine permanent legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, despre evoluţia situaţiei din Turcia. Turoperatorii români care operează chartere în destinaţiile turistice din Turcia sunt informați permanent și de partenerii lor locali despre situația din Antalya, Bodrum și Kusadasi.

”Antalya este o zonă turistică la mare distanţă de Istanbul şi Ankara, turiştii care ajung acolo sunt feriți de criza politică. Ținem cont de informările Ministerului Afacerilor Externe și ne informăm permanent, la rândul nostru, turiștii. Încă de la primele ore ale dimineții, când au plecat primele chartere spre Antalya, turoperatori români au fost prezenți să îi informeze despre faptul că vacanțele lor în resorturi din Antalya nu vor fi perturbate de ce se întâmplă în alte zone ale țării”, declară Alin Burcea, președinte ANAT.

Din informațiile deținute până în acest moment, nu se justifică anularea nici unui zbor charter. Dacă situația o va impune, turoperatorii români vor lua măsuri în consecință.

Cu cele șapte zboruri charter programate pentru sâmbătă au ajuns în Antalya peste o mie de turiști, procentajul celor care au renunțat la vacanță, în ultimul moment, fiind de până la 15%. Turoperatorii ANAT le oferă acestora, în primul rând, vacanțe alternative, în alte destinaţii sau perioade. În funcție de politica fiecăruia, turoperatorii ar putea şi să îi despăgubească pe turiştii care renunţă la vacanţa în Antalya.

”Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor noștri preocupaţi de eventualele riscuri ale sejurului. Legea spune că ei își pot primi banii înapoi în cazul declarării unei situații de forţă majoră. Nu este vorba despre așa ceva în Turcia sau în Antalya, în acest moment”, precizează președintele ANAT.

Peste 90.000 de turiști români au cumpărat, în acest an, vacanțe în Antalya, un număr similar anului trecut.

Stiri pe aceeasi tema

Aegean Airlines a preluat Olympic Air si va relua zborurile spre Romania

Bogdan

Oferte la calatoriile cu avionul de pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, prin Istanbul

Cristiana Petrariu Bota

Vacanta de Paste, in familie, la Dubai sau la Ierusalim?

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult