Cauciucuri de iarna 2017
Viata bate filmul

CAUCIUCURI DE IARNA 2016. Ce prevede Legea cauciucurilor de iarna, cand punem anvelopele de iarna

CAUCIUCURI DE IARNA 2016. A venit sezonul rece si conducatorii auto trebuie sa aiba in vedere sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna. Multi dintre ei nu stiu foarte clar ce prevede Legea cauciucurilor de iarna din Codul Rutier, astfel ca in fiecare an se nasc confuzii. Teoretic, masina ar trebui echipata cu cauciucuri de iarna in momentul in care temperatura de afara atinge sau coboara sub 7 grade Celsius. Mai multe detalii aflam mai jos.

Anvelope de iarna sunt menite a asigura o siguranta crescuta la rularea in sezonul rece. Cum vremea s-a cam racit in ultimele zile, soferii trebuie sa-si puna cauciucurile de iarna, mai ales daca circula des pe sosele patriei. Politia Romana le reaminteste soferilor, intr-un comunicat de presa, ca a cam sosit vremea sa treaca la cauciucurile de iarna, daca nu vor sa fie amendati ca nu respecta prevederile din Codul Rutier.

CAUCIUCURI DE IARNA 2016. CE PREVEDE LEGEA, CAND MONTAM CAUCIUCURILE DE IARNA

Orice sofer surprins cu cauciucuri de vara cand pe drum este strat de zapada sau polei va fi sanctionat conform prevederilor din CODUL RUTIER. Atentie, soferii prinsi fara cauciucuri de iarna vor fi amendati cu sume consistente!

Concret, Codul Rutier prevede ca anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii începând cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar şi în octombrie (sau în orice altă lună a anului) în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

NOUL COD RUTIER 2016. Avalansa de modificari la Codul Rutier. Revine poligonul, reguli noi pentru soferii care conduc masini cu volan pe dreapta

Codul Rutier, modificari importante la limita de viteza in localitate

CAUCIUCURI DE IARNA 2016. Conducatorii auto trebuie sa aiba in vedere ca singurele cauciucuri de iarna acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Literele M si S reprezintă inițialele cuvintelor englezești „mud” and „snow”, care înseamnă „noroi (nămol)” și, respectiv, „zăpadă”.

Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca și cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S), potrivit Ministerului Transporturilor.

Stiri pe aceeasi tema

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 78 REZUMAT, 23 APRILIE 2015. Sila este chemata la politie sa o ia pe Dilan retinuta dupa un raid intr-un club

Delia Ion

Ana a sarit gardul Mireasa Pentru Fiul Meu! Ghici pentru cine: pentru Gabi sau pentru Petru?

Cristiana Petrariu Bota

BURLACUL 19 MARTIE 2015. Andrei cunoaste familiile celor trei fete ramase in competitie

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult