Caz revoltator la Galati. Doi politisti asista nepasatori fara sa intervina atunci cand o fata plina de sange le cere ajutorul
Social

Caz revoltator la Galati. Doi politisti asista nepasatori fara sa intervina atunci cand o fata plina de sange le cere ajutorul

Un nou caz de nepasare al politiei romane. O fata plina de sange le cere ajutorul politistilor pe o strada din Galati, insa acestia asista nepasatori fara sa intervina in vreun fel. O ancheta interna a fost demarata la Inspectoratul de Politie Galati, dupa ce doi politisti au fost filmati in timp ce refuza sa intervina pentru a ajuta o fata plina de sange. 

Purtatorul de cuvant al DGASPC Galati a declarat, la Digi24, ca fata a spus ca nu a fost victima unui viol. 

Conform unei imagini filmate in weekend si postate pe Facebook, agentii stau in masina de Politie, desi in fata lor se afla un copil plin de sange si in stare de soc.

In imaginile filmate de un cetatean fata apare plina de sange, langa ea masina de Politie, mai multi cetateni si doi angajati ai unei firme de securitate.

Oamenii de pe trotuar solicita ajutorul politistilor care refuza sa coboare din masina, in ciuda insistentelor. Victima pare ingrozita si refuza sa vorbeasca cu oamenii care i-au sarit in ajutor, in timp ce politistii asista pasiv la intreaga scena.

In cele din urma fata a fost transportata la Spitalul de Copii din Galati, iar persoana care a realizat filmarea a anuntat pe Facebook ca a vizitat-o si confirma faptul ca victima a fost violata. Persoana se declara revoltata de pasivitatea politistilor si cere masuri dure impotriva celor doi agenti care au refuzat sa ajute victima unui viol.

„Fata este internata in spital, a fost operata aseara. Astazi, impreuna cu sotul meu (unul dintre agentii wbc) am fost la spital si am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizata, parintii ei neputand fi langa ea in aceste momente. B. a fost violata. Maine ne vom duce din nou la spital si de asemenea la centrul de copii in ingrijirea carora se afla ca sa aflam daca organele s-au sesizat, daca nu personal ne vom duce la sectia de politie! Nu putem lasa lucrurile asa, se putea intampla oricarui copil!!! Nepasarea si delasarea din partea celor care ar trebui sa ne protejeze viitorul tarii ar trebui pedepsita, dar mai ales cel care a adus aceasta copila in aceasta stare. Daca sunt martorii ai acestui incident, va rog, haideti sa ne unim sa o ajutam, sa i se faca dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook, potrivit Mediafax.

Cei doi politisti filmati la Galati in timp ce refuza sa intervina pentru a ajuta o fata plina de sange, despre care se spune ca a fost victima unui viol, sunt cercetati disciplinar.

„Avand in vedere imaginile aparute in spatiul public, Compartimentul de Relatii Publice al Inspectoratului de Politie Judetean Galati este abilitat sa comunice urmatoarele: Conducerea I.P.J. Galati a dispus, inca de ieri, declansarea cercetarii disciplinare fata de cei doi politisti, la finalizarea careia, vor fi dispuse masurile legale care se impun. Minora care apare in imagini a fost transportata la spital, de un echipaj de salvare, iar in functie de rezultatul verificarilor si a raportului de expertiza medico-legala, se va stabili daca aceasta a fost victima vreunei infractiuni”, a anuntat IPJ Galati, luni dimineata.

Articole asemănătoare

Copiii vor putea fi remunerati la varsta de 14 ani

Corina Alexandru

PROGRAMUL PRIMUL SALARIU, o masura de stimulare a angajarii tinerilor care intra in vigoare in luna iunie

Delia Ion

Firmele din Romania pot angaja in acest an 5.500 de cetateni straini nou-admisi

Lucy Ionesco