Economie

Cazier si carte de identitate fara taxa de timbru! Copiile legalizate vor fi eliminate

Cazierul si cartea de identitate vor fi eliberate fara taxa de timbru! Copiile legalizate vor fi eliminate, dupa ce guvernantii si-au dat seama ca romanii sunt pusi aiurea pe drumuri pentru a achita doua tipuri de taxe, dintre care o taxa desueta de timbru. Masura de eliminare a taxei de timbru pentru cazier si cartea de identitate se afla la stadiul de propunere de act normativ al Guvernului.

De fapt, problema a fost sesizata prin Comisia de Taiat Hartii, romanii declarandu-se extrem de nemultumiti de plata taxelor pentru eliberarea cazierului, precum si a altor taxe. Multi au fost nevoiti sa recurga la invoiri de la serviciu, situatie frustranta care culmineaza in prezent cu pierderea unui timp pretios pentru efectuarea de copii legalizate.

Proiectul de act normativ are doua prevederi de baza, potrivit economica.net. In prima se arata ca “eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate” si “examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obţinerii permisului de conducere” nu mai figureaza pe lista serviciilor pentru care cetatenii sunt obligati sa plateasca taxa de timbru extrajudiciar.

In a doua se precizeaza ca eliberarea cazierului judiciar este scutita explicit de plata taxei extrajudiciare de timbru. O alta prevedere importanta este aceea ca taxa de timbru va putea platita si cu cardul, si, mai important, chiar la institutia care trebuie sa elibereze actele.

“Taxele extrajudiciare de timbru vor fi încasate în aceeași locație în care se încasează contravaloarea pentru serviciile supuse acestor taxe”, se arată în proiectul de act normativ. Până acum, această prevedere nu era obligatorie.

Foto: Radio Iasi

Iti recomandam si: Reducerea CAS nu se mai aplica pentru ca Guvernul nu are bani

GRILA SALARIZARE 2016. Ce salarii vor avea medicii, profesorii, militarii, politistii si angajatii din ministere

Salariile si pensiile, in pericol in 2017? Semnal de alarma tras de un fost premier

Stiri pe aceeasi tema

OIL Terminal, acuzata ca ar fi manipulat piata bursiera din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Romania inregistreaza cel mai scazut nivel de acceptare a cardurilor din Europa

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul de Fianante: O aplicatie informatica ar putea inlocui consultantii fiscali in cazul impozitului pe gospodarie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult