Cazinoul din Constanta va fi in sfarsit reabilitat. Lucrarile sunt programate sa inceapa in septembrie
Turism

Cazinoul din Constanta, pe lista celor mai periclitate situri din Europa in 2018

Cazinoul din Constanta figureaza pe lista celor mai periclitate situri din Europa in 2018 (#7MostEndangered). Lista de siteuri periclitate a fost realizata de Europa Nostra, principala organizatie de patrimoniu din Europa, alaturi de Institutul Bancii Europene de Investitii. Echipe pluridisciplinare ale celor doua institutii vor oferi recomandari tehnice, vor identifica posibile surse de finantare si vor mobiliza sprijin pentru salvarea acestor repere culturale.

Celelalte situri incluse pe aceasta in anul 2018 sunt bisericile post-bizantine din Moscopole si Vithkuq, Albania; Centrul istoric din Viena, Austria; Monumentul Buzludja, Bulgaria; Manastirile si schitul David Gareji, Georgia; Orfelinatul grec Prinkipo, Insula Printilor, Turcia, si Fabrica de gheata Grimsby, Marea Britanie.

„Aceste comori ale patrimoniului cultural european sunt in mare pericol, unele din cauza neglijentei sau dezvoltarii inadecvate, altele din cauza lipsei de expertize sau resurse. Experti din partea Europa Nostra si Institutului Bancii Europene de Investitii, alaturi de alti parteneri si de nominalizatori, vor vizita cele 7 situri selectate si se vor intalni cu decidentii-cheie in urmatoarele luni. Echipele pluridisciplinare vor oferi recomandari tehnice, vor identifica posibile surse de finantare si vor mobiliza sprijin pentru salvarea acestor repere culturale. Pana la finalul anului, specialistii vor formula planuri fezabile de actiuni pentru siturile listate”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Asociatia Arche, cea care a nominalizat cazinoul pentru a fi inclus in aceasta lista.

Aceasta noua lista a Celor mai periclitate 7 situri este anuntata in timpul Anului European al Patrimoniului Cultural, care sarbatoreste patrimoniul cultural comun al Europei – la nivel european, national, regional si local – si doreste sa incurajeze cetatenii Europei sa descopere si sa interactioneze cu patrimoniul cultural. Au fost publicate liste anterioare in 2013, 2014 si 2016.

Related posts

Canada, noua destinatie care ii fascineaza pe romani. Cat costa un bilet de avion de la Bucuresti la Montreal sau Toronto

Ioana Badulescu

Trenurile Soarelui incep sa circule de vineri 9 iunie si vor uni litoralul de intreaga tara

Delia Ion

Cele mai ieftine insule din Grecia pentru investitorii care isi doresc un loc de vacanta privat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult