Mihai Fifor ar putea fi noul ministru al Transporturilor. Nominalizarea a fost transmisa la Cotroceni
Breaking NewsSocial

Cazul Caracal. Ministrul interimar de Interne: E nevoie de o reforma profunda la nivelul MAI, coborand pana la nivelul inspectoratelor

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat ca este nevoie de o reforma sistemica la nivelul MAI, „coborand pana la nivelul inspectoratelor”. El a declarat, miercuri, ca „nu vom avea liniste pana cand cei vinovati nu vor raspunde”, insa a subliniat ca singura problema este ca ancheta se afla la DIICOT, Ministerul de Interne asigurand doar functia de sprijin.

„Politia Romana este o institutie in care cetateanul trebuie sa aiba incredere. Orice cetatean trebuie sa se simta in siguranta in Romania.

Cu siguranta, da. Este nevoie de o reforma profunda sistemica la nivelul MAI, coborand pana la nivelul inspectoratelor. Discut nu doar despre politie, ci si despre celelalte structuri. E nevoie ca oamenii sa inteleaga ca asa nu se mai poate. Am discutat cu Raed Arafat si cu sefii de la IGSU. Nu vreau sa se inteleaga ca dorim sa facem schimbari cu orice pret, dar o analiza trebuie sa fie facuta si trebuie luate masuri”, a declarat Mihai Fifor.

„O sa tot discutam despre cazul de la Caracal. Nu vom avea liniste pana cand cei vinovati nu vor raspunde. Singura noastra problema acum e ca ancheta e preluata de DIICOT si noi doar asiguram functia de sprijin, dar pe de alta parte exista masurile care apar in raportul corpului de control al ministrului pe care le vom pune in miscare incepand de azi”, a afirmat ministrul interimar al MAI.

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat marti ca „nimeni nu incearca sa ascunda absolut nimic” in legatura cu tragedia de la Caracal. De asemenea, el a atacat STS si pe procurori si a aparat politistii: „nu au stiut sa lucreze pe speta aceasta”.

Mihai Fifor a transmis ca a primit mandat de la premierul Viorica Dancila pentru a initia un proces „radical” de lupta impotriva criminalitatii si de reformare a sistemului. El se angajeaza sa asigure o transparenta mai mare in cazul crimei de la Caracal.

DIICOT: Gheorghe Dinca nu a avut dosar penal in ultimii 15 ani
DIICOT a anuntat ca Gheorghe Dinca nu a fost implicat in niciun dosar penal in perioada 2004-2019, nici in Olt si nici in Craiova, si precizeaza, in cazul disparitiei Luizei, ca dosarul de trafic de persoane a fost deschis dupa mai mult de o luna de la plangerea formulata de bunicul ei.

In cadrul anchetei ce vizeaza crimele de la Caracal, procurorii l-au condus, luni, pe Gheorghe Dinca, in teren (in Corabia, judetul Olt), pentru reconstituire, iar in urma procedurii, a fost dispusa o expertiza asupra probelor ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale in rem cu infractiunea de neglijenta in serviciu, cu privire la apelurile la 112 ale Alexandrei.

„Facem mentiunea ca in perioada 2004 – 2019, pe rolul DIICOT – ST Craiova si DIICOT – BT Olt nu a fost inregistrata nicio cauza privind activitati infractionale desfasurate de inculpatul Dinca Gheorghe”, a informat DIICOT, printr-un comunicat de presa.

In sursa citata se mai mentioneaza ca procurorii DIICOT au fost sesizati cu privire la fapta de trafic de persoane, in privinta disparitiei Luizei, abia in data de 5 iunie, „la mai mult de o luna de la savarsirea faptei, desi plangerea penala formulata de catre numitul I.S. (bunicul Luizei, n.r.) fusese inregistrata la Postul de Politie Diosti inca din data de 15.04.2019”.

„Mentionam faptul ca procedurile aplicabile in astfel de situatii reclama o actiune prompta din partea autoritatilor judiciare, factorul timp fiind decisiv in astfel de cazuri”, mai arata DIICOT.

Articole asemănătoare

Înțelege alergiile de primăvară – Cauze, Simptome, Prevenție

Ioana Badulescu

Service-urile auto vor sa angajeze muncitori chinezi din cauza deficitului de forta de munca calificata

Ioana Badulescu

Tehnica de varf la Spitalul de Neurochirurgie Iasi! Durerile insuportabile sunt controlate de pacient cu telecomanda prin neurostimulatoare implantate la nivelul coloanei

Ioana Badulescu