Proiectul PNL care prevede acordarea celui de-al 13-lea si al 14-lea salariu de firmele private a fost respins de Senat
Politica

Cazul lui Dan Sova schimba regulamentul Senatului

Cererea PNL de reconsiderare a rezultatului votului in cazul lui Dan Sova a fost respinsa, marti, de Senat pe motiv ca nu exista baza legala. Liberalii au cerut prin presedintele comisiei de regulament, Sebastian Grapa, sa se ia in calcul reconsiderarea rezultatului votului in cazul lui Dan Sova, insa presedintele de sedinta, Ioan Chelaru a anuntat ca nu exista baza legala, astfel ca solicitarea nu a fost supusa la vot. Liberalii au sustinut, prin vocea lui Graopa, ca solicitarea are ca scop indreptarea unei erori la care au fost partasi cu totii”. Regulamentul Senatului a fost schimbat, tot astazi, in sensul ca arestarea unui senator poate fi decisa cu majoritatea celor prezenti. 

Grapa a tinut sa precizeze ca nu a gasit o baza legala pentru aceasta solicitare, in Regulament, dar ca o argumenteaza cu un „temei moral”. „Faptul ca noi in comisia de regulament, ca urmare a intelepciunii PSD, am modificart articolul 173 si l-am adus in acord cu prevederile Curtii Constitutionale si a celor doua decizii ale Curtii, ne obliga sa reconsideram, nu votul, ci rezultatul votului dat in urma cu o saptamana in ceea ce il priveste pe colegul nostru, Dan Sova”, a spus Grapa.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a declarat ca, din pacate, atributiile ii impun respectarea Regulamentului Senatului. „Nu pot sa accept o astfel de propunere”, a adaugat Chelaru.

Propunerea PNL de reconsiderare a rezultatului votului in cazul lui Dan Sova nu a fost supusa votului plenului.

Plenul a mai decis, marti, introducerea pe ordinea de zi a modificarii facute de comisia de Regulament a Senatului, la articolul 173 din Regulament.

Comisia de Regulament a Senatului a modificat, marti, articolul 173 din Regulament, stabilind ca Senatul hotaraste asupra cererii privind retinerea, arestarea preventiva cu votul secret al majoritatii senatorilor prezenti si inlocuind astfel prevederea potrivit careia decizia se lua cu votul majoritatii membrilor Senatului. Astfel, cvorumul pentru luarea deciziei va fi redus de la doua treimi la o majoritate simpla.

Stiri pe aceeasi tema

Robert Turcescu raspunde la atacul lansat azi-noapte de Radu Moraru

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul Viorica Dancila va fi cel mai probabil restructurat. Ce ministri isi pastreaza portofoliile

Ioana Badulescu

Alina Gorghiu va naste in mai: Nu cred ca voi sta in concediu

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult