Proiectie FMI: Este foarte probabil ca economia globala sa experimenteze cea mai grava recesiune de dupa Marea Criza Economica din 1930
Breaking News

Cazurile de coronavirus la nivel global, în a treia săptămână de scădere. OMS: Al doilea an al pandemiei va fi mai mortal decât primul

Numărul cazurilor noi de coronavirus la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna precedentă. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

„Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în India, 2,3 milioane în ultima săptămână, în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă.

În Brazilia au fost 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Cu India aflată în criză sanitară, există creșteri îngrijorătoare ale spitalizărilor și în alte țări – Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Egipt – a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul”, a declarat șeful OMS.

 

 

 

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea a primit un vot covarsitor de incredere in sedinta CEx. Au fost 8 voturi impotriva, 55 pentru si o abtinere

Ioana Badulescu

Marsul Pentru Viata a reunit mii de oameni in Romania si Republica Moldova. Galerie FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Elena Udrea a scapat de arestul la domiciliu in dosarul Microsoft

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult