CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ
Social

CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ

Curtea Constituţională a României discută, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL şi USR asupra Legii privind Codul Administrativ.

Şeful statului susţine că actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor într-o sesiune extraordinară neconstituţional întrunită, dar şi că s-a încălcat principiului bicameralismului.

Preşedintele critică faptul că dispoziţiile referitoare la obligaţia autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale, precum şi a personalului din cadrul acestora de a pune în aplicare programul de guvernare aprobat de parlament sunt neclare.

De asemenea, ar fi fost eliminat un criteriu de integritate, respectiv incompatibilitatea pentru cei care pot fi membri ai guvernului.

La rândul lor, PNL şi USR au invocat, între altele, că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalităţii în faţa legii

Stiri pe aceeasi tema

Evaluare Nationala: Examenele de azi sunt invechite si nu sunt adaptate la gandirea elevilor

Ioana Badulescu

REZULTATE LOTO 6 DIN 49 DIN 2 OCTOMBRIE 2016 LIVE ONLINE. Report la categoria 1 in valoare de 5,25 milioane lei

Delia Ion

Scrisoare CSM: Ponta sa renunte la imunitate. Va arata ca democratia functioneaza in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult