CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 20, 2018 11:36
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

CCR discuta sesizarile formulate de Iohannis si PNL pe Legea privind Codul Administrativ

Curtea Constituţională a României discută, joi, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL şi USR asupra Legii privind Codul Administrativ.

Şeful statului susţine că actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor într-o sesiune extraordinară neconstituţional întrunită, dar şi că s-a încălcat principiului bicameralismului.

Preşedintele critică faptul că dispoziţiile referitoare la obligaţia autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale, precum şi a personalului din cadrul acestora de a pune în aplicare programul de guvernare aprobat de parlament sunt neclare.

De asemenea, ar fi fost eliminat un criteriu de integritate, respectiv incompatibilitatea pentru cei care pot fi membri ai guvernului.

La rândul lor, PNL şi USR au invocat, între altele, că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul Administrativ încalcă principiul egalităţii în faţa legii

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.