Confortul unei locuințe depinde în general de o instalație sanitară care respectă normele și standardele. Cei care urmează să construiască o casă sau să se mute într-o nouă locuință trebuie să fie extrem de riguroși cu privire la calitatea instalației sanitare, de la cel mai mic detaliu până la cel mai mare. Asta deoarece confortul tuturor membrilor familiei depinde de instalația sanitară. Dacă nu ești pregătit în acest sens, în cele ce urmează îți vom spune ce ar trebui să știi despre instalațiile sanitare din locuința ta.
Noțiuni elementare dar esențiale
Instalația sanitară reprezintă întregul sistem de alimentare cu apă și de evacuare a apei menajere pentru o locuință. Aceasta cuprinde contoarele de apă, sursa de alimentare cu apă potabilă a locuinței, circuitele, țevile și conductele prin care trece apa caldă și evacuarea apelor reziduale în sistemul de canalizare.
Componentele unei instalații sanitare
Indiferent de tipul de locuință, instalația sanitară este obligatorie. Atunci când cauți tevi pp-r pentru instalația ta sanitară trebuie să știi câteva lucruri de bază. Robinetul este principala componentă a instalației sanitare. Acesta oprește alimentarea cu apă a întregii locuințe atunci când se efectuează lucrări la instalație sau în cazul în care apare o problemă. Robinetul general de închidere este însoțit de reductorul de presiune, care, după cum îi spune numele, reduce presiunea. O presiune ridicată poate duce la probleme cu conductele.
Reductorul de presiune este plasat după contorul de apă. Apoi, există supapa antipoluare. Aceasta împiedică apa din casă să se întoarcă în rețeaua de distribuție. Este însoțită de filtrul anti- sudură care filtrează poluarea din rețeaua de distribuție cum ar fi nisipul sau nămolul.
Trebuie să știi diferite lucruri despre instalațiile sanitare din locuința ta și atunci când ai nevoie de fitinguri pp-r. Fitingurile PPR sunt esențiale pentru realizarea de conexiuni și instalări mai rapide. Datorită faptului că sunt realizate dintr-un material non-toxic nu modifică în niciun fel mirosul sau gustul apei și sunt deosebit de rezistente la coroziune.
În cele din urmă, există supapa de golire, care permite golirea sistemului. Unele robinete de golire beneficiază de un robinet de golire încorporat. Un robinet de golire este prevăzut cu diferite filtre care elimină mirosurile și gustul neplăcut al apei. De asemenea, are un filtru anti-calcar sau un dedurizator care elimină calcarul dacă apa este prea dură.
Astfel, în funcție de locuința ta și de nevoile tale, iată care sunt diferitele tipuri de echipamente necesare:
– Un reductor de presiune (în cazul în care presiunea este prea mare);
– Un compresor (dacă presiunea este prea mică);
– O supapă de reținere;
– Un dedurizator (în cazul în care apa este prea dură);
– Un filtru anti-calcar;
Este foarte important să îți stabilești nevoile sanitare pentru a alege echipamentul care se potrivește cel mai bine tipului tău de locuință.