-0.7 C
România
26 ianuarie 2021
Eugen Teodorovici
Economie

Ce ascunde plafonarea pretului gazelor la 55 de lei/Mwh. De ce Teodorovici si Valcov pot ingropa securitatea energetica a Romaniei

Prețul la gazele din producția internă ar urma să scadă la 55 lei/Mwh și să fie plafonat la acest nivel până în 2021. Ce efecte ascunde plafonarea la 55 de lei/Mwh a preţului gazelor din producţia internă şi de ce Teodorovici şi Vâlcov pot fi groparii securităţii energetice a ţării, aflam dintr-un articol de opinie semnat de Vlad Epurescu pe Blogurile Adevărul.

„Intenţia lui Darius Vâlcov şi a lui Orlando Teodorovici de a plafona preţul de achizitie al gazului din producţia interna la 55 de lei/Mwh este cel mai oribil atac la ideea de piaţă liberă. În această guvernare, aflăm că preţul nu se mai formează la intersecţia dintre cerere şi ofertă, ci atunci când vârful pixului mânuit de consilierul premierului atinge foaia aspră a unui ceaslov cu care, de regulă, omoară muşte.

Pentru că nu prea mai au de unde să facă rost de bani, teoreticienii finanţişti ai PSD-ului s-au gândit să arunce în populaţie cu gaze, benzină şi motorină!

Citeste si: Pretul la gaze creste cu 5,83% pentru clientii casnici, dupa ce Ministerul de Finante a plafonat preturile la producatori. Specialist: Urmarile economice vor fi grave

Plafonarea la 55 de lei/Mwh nu le va aduce gospodăriilor o factură mai mică pentru că, piaţa gazelor naturale, doar la consumatorii industriali este liberalizată. La consumatorii casnici, preţul este fixat de ANRE şi va fi aşa până în 2021.
Marii consumatori industriali care n-au mai investit în retehnologizări pentru a onora ţintele de mediu şi care au fost abonaţi la gazul ieftin de la stat vor sparge şi ei şampaniile de bucurie.

Până la urmă, Interagro, Alro sau Mittal vor produce bunuri pentru export folosindu-se de gazul ieftin românesc iar valoarea adăugată se va duce peste hotare, acolo, unde, piaţa de desfacere este mult mai mare iar cererea pentru aluminiu, oţel sau mase plastice se situează la un preţ mult mai competitiv decât în ţară”.

Integral în ediția online „Adevărul” de astăzi.

Stiri pe aceeasi tema

Coca-cola a raportat o scadere a consumului pentru prima oara in ultimii 15 ani

Bogdan

Patru banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute. Banca Transilvania este un posibil cumparator

Delia Ion

Prima reacţie a premierului Ponta la informaţia că ministrul Voinea pleacă din Guvern.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult