Marcel Ciolacu a fost ales presedinte al PSD. Cine sunt cei 12 vicepresedinti din noua conducere a partidului
Politica

Ce au discutat reprezentantii PSD la negocierile cu Iohannis de la Cotroceni

Reprezentantii PSD au mers, luni, la negocierile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni in vederea desemnarii candidatului pentru functia de premier. La discutii au participat, din partea social-democratilor, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stanescu, prim-vicepresedintii Sorin Grindeanu si Gabriela Firea si presedintele Consiliului National, Vasile Dincu.

Delegatia PSD a stat la negocierile cu Iohannis aproximativ douazeci de minute.

Dupa consultari, Marcel Ciolacu a declarat ca in cadrul discutiilor, presedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru castigarea alegerile. „A recunoscut ca am castigat”, a spus el.

„Presedintele a recunoscut ca am castigat alegerile si chiar ne-a felicitat si a spus ca propunerea PSD in persoana lui Alexandru Rafila este o propunere onorabila. Am mentionat faptul ca acele negocieri ridicole, pe langa Constitutie, nu au ce cauta intr-o democratie reala si vom astepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a avea o concluzie”, a declarat Ciolacu.

Acesta a precizat ca i-a transmis lui Klaus Iohannis ca este nevoie de un guvern de uniune nationala.

„Am spus ca Romania trece printr-o perioada delicata si nu ne permitem o majoritate in Parlament fragila si consideram ca un guvern de uniune nationala este cea mai buna solutie pentru Romania. Normal, in aceasta constructie politica partidul care a castigat alegerile trebuie sa desemneze prim-ministrul in persoana domnului Rafila. A luat act presedintele de propunerile noastre”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

 

 

Articole asemănătoare

Basescu, catre Dacian Ciolos: Pe tine te-a invitat presedintele la Ziua Nationala?

Lucy Ionesco

Dragnea sustine ca turnatorii din dosarul TelDrum sunt Victor Ponta si Dan Sova. Nu am acces la dosar pentru ca nu am cu ce-l plati

Ioana Badulescu

Dragnea, reactie la atacul lui Sturzu: Domnul aviator mi-a propus sa ne folosim de emotia de dupa tragedia Colectiv

Lucy Ionesco