0.1 C
România
27 noiembrie 2021
Ce avantaje ofera serviciile de plata fara numerar
Recomandari

Ce avantaje ofera serviciile de plata fara numerar

Persoanele care stiu ce presupune o deschidere cont bancar online au inteles deja care sunt avantajele oferite de serviciile de plata fara numerar, insa pentru ca sunt mai multe persoane care inca prefera plata clasica, este important ca aceste avantaje sa fie prezentate si explicate.

Instrumentele de plata fara numerar vin la pachet cu mai multe avantaje si beneficii in comparatie cu utilizarea numerarului, motiv pentru care sunt folosite extins in tarile dezvoltate. Cele mai des intalnite astfel de instrumente sunt cardul de plata, transferul bancar online si debitarea directa. Pentru a facilita utilizarea de credit si de carduri sunt utilizate serviciile pentru gestionarea conturilor de plati de la distanta cu ajutorul tehnologiilor online pentru a se efectua platile.

Conform statisticilor cele mai des utilizate astfel de instrumente sunt cardurile de plata, in timp ce debitarea directa este insa in curs de dezvoltare si nu este foarte des utilizata. Pentru a spori numarul de utilizatori ai instrumentelor si serviciilor de plata fara numerar este bine ca tot mai multe persoane sa ajunga sa cunoasca avantajele utilizarii lor si modul in care astfel de servicii functioneaza.

Avantajele cardurilor de plata

Cardurile de plata vin cu o serie de avantaje importante. In primul rand ajuta la economii de timp pentru ca platile se vor realiza cu cardul in mod direct, fara sa fie necesar  ca sumele sa fie retrase preventiv si permit tranzactiile online cu ajutorul platformelor speciale de comert electronic.

De asemenea, astfel de servicii ofera comoditate pentru procurarea marfurilor si serviciilor de valoare mare in tara si peste hotare. Se pot face plati direct din cont fara sa fie necesar ca numerarul sa fie detinut.

De cele mai multe ori nu exista comisioane pentru achitarea marfurilor sau serviciilor cu ajutorul cardurilor si nu sunt percepute taxe. Astfel, se vor economisi costuri.

Beneficiile debitarii directe

Debitarea directa este un serviciu de plata care ajuta platitorul sa nu se mai deplaseze pana la oficiile prestatorului de servicii pentru a face platile si il scuteste pe utilizator de nevoia de a pastra dovezile pentru platile facute. Toate platile vor fi astfel realizate de prestator cu ajutorul debitarii directe fara ca acesta sa faca altceva si dovezile de plata vor fi pastrate in sistem. Astfel, nu se mai foloseste hartie in exces pentru a tipari chitante si chitantele nu mai trebuie sa fie pastrate.

Avantajele transferului de credit

Transferul de credit este un instrument care permite utilizatorilor sa transfere in mod direct, confortabil si sigur bani dintr-un cont in altul, conform indicatiilor pe care le ofera aplicatiei. Astfel, nu mai este nevoie ca persoana sa se deplaseze la banca in acest scop.

La toate acestea se adauga si sistemele automatizate de deservire la distanta care permit platile de la distanta de la orice dispozitiv mobil si calculator din orice colt al lumii si din contul curent, fara sa fie necesara deplasarea platitorului la oficiile prestatorilor de servicii. Aceasta metoda eficientizeaza cu mult timp alocat platilor facute.

 

Stiri pe aceeasi tema

Cum te bucuri de canalele romanesti prin internet

Vrei să îți cumperi o mașină nouă? Iată cum poți să economisești

Cristiana Petrariu Bota

Auto second hand Timisoara cu livrare la client

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult