Ce avere mai are Ion Tiriac: Profit de 2,6 milioane de euro cu Premium Auto

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 3, 2015 13:26

Ce avere mai are Ion Tiriac: Profit de 2,6 milioane de euro cu Premium Auto

Ion Tiriac a inregistrat un profit de 2,6 milioane de euro cu compania Premium Auto, parte a Tiriac Holdings, importator Jaguar si Land Rover pe piata din Romania. Profitul net inregistrat anul trecut este cu 25% mai mare decat cel din 2013 si reprezinta o crestere de 3.100 de euro pentru fiecare masina vanduta, scrie zf.ro.

Un autoturism premium costă în medie peste 50.000 de euro, de aproape patru ori mai mult decât media pieţei. Doar cinci din cei mai mari zece importatori de pe piaţa auto locală au înregistrat anul trecut peste 500 de euro profit net raportat la vânzările de autovehicule, potrivit cal­culelor ZF făcute pe baza datelor Ministerului Finanţelor şi ale Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor de Automobile (APIA).

Raportul a fost calculat împărţind profitul net la numărul de maşini vân­dute. Profitul net este obţinut de com­panie atât din vânzările de automobile, cât şi din vânzarea de componente şi alte servicii.

Premium Auto este singurul importator de pe piata locala care a reusit un profit net raportat la vanzari de peste 1.000 de euro in 2014.

Range Rover Evoque este, potrivit sursei citate, unul dintre principalele motive pentru acest profit.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.