Salariile din sectorul bugetar sunt un dezastru. Presedintele si premierul au salarii mai mici decat o secretara
Politica

Ce inseamna aderarea Romaniei la zona euro, in viziunea lui Victor Ponta

Victor Ponta a explicat joi seara, la Romania TV, ce inseamna aderarea Romaniei la zona euro. Potrivit premierului, aderarea Romaniei la zona euro nu trebuie sa fie o masura impusa, ci trebuie sa genereze o schimbare in mintea oamenilor, care sa inteleaga ca acest proces nu presupune numai avantaje, ci si anumite dezavantaje, a declarat premierul Victor Ponta.

„In primul rand, e o schimbare in mintea oamenilor, pentru ca nu trebuie sa fie o masura impusa. Oamenii trebuie sa inteleaga ce inseamna trecerea la euro, care sunt avantajele si dezavantajele, ca nu sunt numai avantaje, sunt si dezavantaje”, a spus Ponta la Romania TV.

Victor Ponta a mai spus ca ar fi necesar sa fie adoptat un set de legi si aplicate restrictii privind deficitul, inflatia si politica monetara.

Presedintele Klaus Iohannis va organiza consultari cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic national privind aderarea Romaniei la zona euro, a anuntat joi Administratia Prezidentiala, dupa o intalnire a presedintelui cu premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

„Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii nationale de trecere la euro si a unui calendar riguros de masuri economice, monetare, legislative si institutionale, care sa asigure Romaniei un parcurs economic stabil si predictibil”, se precizeaza in comunicat.

In comunicat se mentioneaza ca interlocutorii au decis si ” infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv”.

De asemenea, discutii au avut in vedere „sa identifice principalele etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergenta 2015-2018”.

Stiri pe aceeasi tema

VOT DIASPORA, ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. A doua zi de votare in strainatate, cati romani din diaspora s-au prezentat la vot

Cristiana Petrariu Bota

Basescu il ataca pe Ponta: Spuneti un singur tronson de autostrada contractat si terminat de guvernul Ponta

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis despre Dragnea: Are fricile, obsesiile si cosmarurile unui dictator 

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult