Ce inseamna pentru candidatul PNL la Primaria Capitalei faramitarea dreptei si votul in doua tururi
Breaking News

Ce inseamna pentru candidatul PNL la Primaria Capitalei faramitarea dreptei si votul intr-un singur tur

Cum este influentata candidatura lui Ludovic Orban de faramitarea dreptei in Capitala si ce ar insemna de fapt votul intr-un singur tur de scrutin? Prim-vicepresedintele PNL, Adriana Saftoiu, a declarat intr-un interviu la RFI ca la alegerile in doua tururi, de obicei cetateanul voteaza prima data emotional, nu neaparat pragmatic, si abia in turul doi se redirectioneaza votul catre persoana cu sanse reale.

„Fiind vot într-un singur tur, dreapta este cea mai afectată, pentru că pe partea stângă PSD-ul nu prea împarte cu nimeni votul. Drept urmare, campania trebuie să cuprindă şi acest element de conştientizare că într-un singur tur nu-ţi mai poţi permite ceea ce făceam cu toţii în două tururi. În două tururi, de obicei, cetăţeanul votează prima dată emoţional, dar nu neapărat şi pragmatic şi de-abia în turul doi redirecţionăm votul către persoana cu şanse reale. Va trebui neapărat făcută o campanie şi în acest sens, pentru că eu am întâlnit foarte mulţi cetăţeni care nu ştiau că se votează doar într-un singur tur şi asta va fi într-adevăr o problemă”, sustine Adriana Saftoiu la RFI.

Vesi si: SONDAJ INTERN ALEGERI 2016. Cine va castiga Primaria Capitalei, candidatul PSD sau al PNL?

Candidatii PNL la primariile de sector, validati in sedinta BPN de saptamana viitoare

Adriana Saftoiu a subliniat, in interviul acordat RFI, ca lectia care trebuie invatata din ultimele alegeri pentru Primaria Capitalei este ca e nevoie si de emotie si de carisma si de foarte multa empatie cu electoratul. Cam acestea ar fi ingredientele care sa-i aduca lui Ludovic Orban postul de primar al Capitalei. „In mod evident, trebuie sa-i convinga pe bucuresteni ca va fi un primar care ceea ce va spune asta va si face”, a aratat Saftoiu.

Reuseste PNL sa raspunda solicitarilor strazii prin nominalizarea lui Ludovic Orban candidat la Primaria Capitalei?

„M-am săturat de primari care în campanie ne spun şi ne promit foarte multe lucruri, dar după patru ani de zile, în general, rezultatele sunt nule. Aşa că Ludovic Orban va trebui să-şi calibreze foarte bine discursul, să spună ceea ce poate să facă în patru ani de zile, să-şi pregătească priorităţile. Dar dincolo de toate aceste lucruri, trebuie să ne amintim un amănunt, spun eu, foarte important: la ultimele alegeri, după părerea mea, programul lui Ludovic Orban şi programul lui Vasile Blaga atunci au fost cele mai bune, mult mai bune, la distanţă foarte mare de programul lui Sorin Oprescu şi cu toate astea, a câştigat Sorin Oprescu. Lecţia pe care trebuie s-o tragem de aici e că e nevoie într-adevăr şi de emoţie şi de carismă şi de foarte multă empatie. Publicul nu reacţionează doar la faptul că ai un program foarte bine pregătit, foarte tehnic, e nevoie într-adevăr de această empatie cu cetăţeanul”, crede prim-vicepresedintele PNL.

Asculta interviul aduio pe site-ul RFI.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Articole asemănătoare

Le Monde evoca conflictul dintre presedinte si premier: Razboi de uzura la conducerea statului in Romania

Lucy Ionesco

Guvernul anunta ca va creste pensiile, dar cuantumul va fi stabilit in functie de parcursul economiei

Lucy Ionesco

Cazul Caracal. Ministrul interimar de Interne: E nevoie de o reforma profunda la nivelul MAI, coborand pana la nivelul inspectoratelor

Ioana Badulescu