Breaking NewsPolitica

Ce măsuri rămân în ordonanța de urgență prin care guvernul vrea să taie din cheltuielile din sistemul bugetar

​Ordonanța de urgență prin care guvernul Ciucă vrea să mai taie din cheltuielile din sistemul bugetar se amână pentru săptămâna viitoare, în ea neregăsindu-se însă supraimpozitarea mult discutată în ultima perioadă.

Pe lista de măsuri din ordonanța austerității rămân înghețarea salariilor și a angajărilor, reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii și interdicția de a face parte din mai multe consilii de administrație, potrivit unor surse guvernamentale, citate de agențiile de presă.

Pentru supraimpozitarea veniturilor bugetarilor, care depășesc salariul președintelui, se va face o lege, însă nu se știe când va fi gata. În acest moment se așteaptă ca Ministerul Finanțelor să vină cu analiza privind impactul bugetar.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat pe 26 aprilie, despre impozitul pe veniturile care depăşesc salariul preşedintelui, că este vorba de aplicarea lui doar la stat, iar procentul de 16%, pentru că acesta funcţionează şi ca impozit pe legea finanţelor.

Şeful Executivului a mai spus că la nivelul Ministerului Finanţelor se face această analiză şi că decizia va ţine cont de datele prezentate şi a arătat că nu este nimic bătut în cuie în acest moment.

Despre discuţiile privind introducerea unui impozit între 15 şi 20%, premierul a spus:

”Este vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificate în ceea ce priveşte depăşirea salariilor la stat peste cel al preşedintelui. În acest moment, aşa cum am discutat, doar la stat. (..) Procentul de 16% fost discutat pentru că acesta funcţionează şi impozitul pe legea finanţelor”.

Articole asemănătoare

Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta a fost audiat de DNA intr-un caz de abuz in serviciu

Lucy Ionesco

Demisia lui Victor Ponta, doar in anumite conditii

Lucy Ionesco

Marturiile fetelor care reusesc sa scape din retelele de prostitutie: Sunt drogate ca sa fie fericite. Odata scoase din tara, foarte greu mai sunt recuperate

Ioana Badulescu