CE: Premierul Dancila va merge la Bruxelles, saptamana viitoare, unde se va intalni cu sefii Comisiei Europene

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 8, 2018 09:42

CE: Premierul Dancila va merge la Bruxelles, saptamana viitoare, unde se va intalni cu sefii Comisiei Europene

Premierul Viorica Dăncilă merge săptămâna viitoare la Bruxelles, însă Guvernul nu a anunțat nici acum vizita oficială. Șefa Guvernului se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, a anunțat Comisia Europeană.

Potrivit site-ului Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă va avea întrevederi şi cu comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, precum şi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Până sâmbătă dupa-amiaza, Guvernul nu a făcut niciun anunţ legat de întâlnirile pe care premierul Dăncilă ar urma să le aibă cu oficialii europeni.

Tot săptămâna viitoare, vineri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, se va întâlni în Austria cu comisarul european pe Justiţie, Vĕra Jourová. Anunțul este făcut tot de Comisia Europeană.

Aceste reuniuni au loc și în contextul în care Comisia Europeană a anunţat că nu va ezita să ia măsurile care se impun pentru a se asigura că modificările aduse Codului penal respectă legile Uniunii Europene în domeniul justiţiei. Toate modificările sunt verificate de Bruxelles.

Mai multe instituții europene, inclusiv Consiliul Europei, au făcut apel către România să aștepte mai întâi punctul de vedere al Comisiei de la Veneția.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.