Breaking NewsSocial

Ce se intampla cu masina daca conduci rar

Condusul unei mașini este o plăcere pentru cei mai mulți dintre noi, dar când nu o folosim în mod regulat, aceasta poate suferi unele consecințe neplăcute și, mai ales, costisitoare. Ceea ce nu ne dorim.

Dar hai să urmărim împreună despre ce vorbim. Să analizăm ce se întâmplă cu autoturismul tău dacă îl conduci rar, dar și ce trebuie să faci pentru a-l menține într-o stare optimă de funcționare.

Ce se întâmplă cu mașina ta dacă o conduci rar?

În următoarele rânduri îți vom spune ce se întâmplă dacă îți conduci mașina din când în când, dar și ce trebuie să faci pentru a nu te confrunta cu tot soiul de probleme care pot fi stresante și destul de costisitoare.

1. Bateriile se descarcă mai rapid. Una dintre cele mai comune probleme care apare când mașina nu este folosită în mod regulat este descărcarea bateriei. Dacă nu conduci mașina cel puțin o dată pe săptămână, este posibil să constați că bateria se descarcă treptat, până când nu mai poți porni mașina. Deși, în sezonul rece, bateria se poate descărca și după doar două zile dacă nu o conduci.

Acest lucru se întâmplă pentru că mașina are nevoie de energie electrică pentru a funcționa, iar când nu este pornită, bateria se descarcă treptat. Pentru a evita această problemă, trebuie să pornești mașina cel puțin o dată pe săptămână și să o conduci minim 20-30 de minute. Acest lucru va ajuta la menținerea bateriei încărcate și la evitarea unor costuri suplimentare.

2. Probleme cu sistemul de lubrifiere. Un alt aspect important de care trebuie să ții cont atunci când conduci rar mașina este sistemul de lubrifiere. Acesta are rolul de a reduce frecarea și de a preveni uzura prematură a pieselor importante, cum ar fi motorul. Atunci când mașina nu este condusă în mod regulat, uleiul din motor poate deveni gros și își poate pierde eficacitatea, ceea ce poate duce la probleme grave.

Pentru a preveni acest lucru, este important să schimbi uleiul în mod regulat, să pornești mașina cel puțin o dată pe săptămână și să o conduci măcar 30 de minute. Acest lucru va ajuta la menținerea sistemului de lubrifiere într-o stare optimă și la prevenirea unor costuri suplimentare.

3. Probleme cu anvelopele. Atunci când mașina nu este condusă în mod regulat, anvelopele pot suferi și ele consecințe. Se deteriorează mai repede. Pot deveni plate la contact cu solul. Acest lucru poate duce la probleme de stabilitate și la o manevrabilitate mai slabă, ceea ce poate fi periculos în timpul condusului.

Pentru a preveni aceste probleme este important să verifici presiunea anvelopelor în mod regulat chiar dacă mașina nu este condusă. De asemenea, este important să schimbi anvelopele la fiecare șase luni sau la fiecare 10.000 km, în funcție de nevoile mașinii tale.

4. Frânele se pot bloca dacă mașina stă pe loc mult timp, pentru că apare rugina pe acestea. Știm cât de costisitoare poate fi operațiunea de înlocuire a frânelor. Și obligatorie dacă vrem să ne păstrăm siguranța. A noastră, a pasagerilor și celorlalți participanți la trafic.

5. Nivel ridicat de umiditate în rezervorul de benzină, dar și în cel de ulei, fapt care poate provoca degradarea. Un grad prea scăzut sau prea ridicat de umiditate duce la defectarea pieselor componente..

De ce este important să conduci mașina regulat

Dacă ai o mașină, dar o folosești rar sau doar în anumite perioade, este important să știi că acest lucru poate avea un impact negativ asupra stării tehnice a mașinii tale.

Conducerea regulată a mașinii este importantă pentru a preveni deteriorarea pieselor componente și a sistemelor, precum și pentru a menține bateria încărcată, frânele în stare optimă și uleiul curat. În plus, dacă mașina este lăsată prea mult timp nefolosită, există riscul de a se acumula depuneri în combustibil, de a se deteriora anvelopele și alte componente, de a rugini.

Cum poți preveni deteriorarea mașinii în cazul în care o conduci rar

Pentru a preveni deteriorarea mașinii în cazul în care o conduci rar, există câteva lucruri pe care le poți face.

În primul rând, este important să pornești mașina măcar o dată pe săptămână și să o lași să se încălzească timp de cel puțin 10 minute. De asemenea, poți să îți verifici în mod regulat anvelopele pentru a te asigura că au presiunea corespunzătoare și să le rotești la fiecare șase luni pentru a preveni uzura inegală. În plus, poți schimba uleiul la intervale regulate și să verifici nivelul de lichid de răcire, dar și al lichidului de frână.

Vrei să vinzi mașina și să-ți cumperi alta nouă? Mai fiabilă? Mai aspectuoasă?

Este posibil să nu-ți mai placă mașina ta, dar să fii confuz cu privire la decizia privind vânzarea acesteia și achiziționarea alteia?

Ce-ar fi dacă ți-ai cumpăra o altă mașină? Una de lux? Un model de mașină pe care-l vezi doar în filme.

Acum, poți avea mașina de lux pe care poate ți-o dorești.

De ce spunem asta? Pentru că noi, la BCCH Auto Switzerland, te susținem cu procesul integral de achiziție al unei mașini de lux.

BCCH Auto Switzerland, partenerul tău de încredere

Specialiștii noștri te sprijină cu întreg procesul care implică alegerea și achiziționarea modelului preferat. Dar, concret, ce putem face noi pentru ca tu să devii proprietarul unei mașini de lux?

Iată care sunt serviciile noastre pentru tine:

  • O gamă variată de masini de vanzare ale celor mai renumite branduri: Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Ferrari, Land Rover, Lexus, Maybach, Mercedes etc.;
  • Tu alegi modelul, dar în situația în care îți dorești o altă mașină completează pe site formularul ‘Comanda masina’ în care te rugăm să ne vorbești despre modelul preferat, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp și îți aducem mașina, nouă sau second hand, comandată;
  • Îți oferim consultanță cu privire la cele mai potrivite soluții de finanțare pentru tine, în situația în care nu dispui de un buget disponibil pentru achitarea integrală a acesteia;
  • Îți oferim asistență rutieră și consultanță la înmatriculare, pentru că ne respectăm clienții și pentru că știm cât de anevoios poate fi acest proces dacă nu cunoști toate detaliile birocratice.

Acestea sunt doar câteva dintre serviciile pe care ți le oferim și care te ajută să economisești timp și bani căutând tot soiul de informații despre procesul de achiziție, plată și înmatriculare al unei mașini.

Așadar, dacă vrei să conduci una dintre cele mai fiabile și aspectuoase mașini, specialiștii noștri se ocupă de căutarea și aducerea mașinii preferate. Accesul la stocurile partenerilor din Europa cu care colaborăm ne ajută să-ți împlinim dorințele auto.

Vizitează-ne pe bcchauto.ro sau la sediul din Calea Bucureștilor nr. 289 din Otopeni, România.

În concluzie, dacă nu conduci mașina prea des, este important să înțelegi riscurile și să îți iei măsuri pentru a preveni deteriorarea acesteia. Conducerea regulată a mașinii este esențială pentru menținerea ‘’sănătății’’ acesteia și pentru a preveni problemele care pot apărea în cazul în care mașina este lăsată prea mult timp nefolosită.

Iar dacă vrei să o vinzi pentru a-ți achiziționa alta, noi suntem aici pentru tine, BCCH Auto Switzerland.

Related posts

A început noul an școlar 2022-2023. Ce modificări a adus Ministerul Educației

Ioana Badulescu

„Prima Casa” devine „O familie, o casa”. Ministerul Finantelor modifica conditiile programului

Lucy Ionesco

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca nu se impune revocarea lui Kovesi si lui Augustin Lazar

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult