21.1 C
România
26 septembrie 2022
Klaus Iohannis efectueaza o vizita oficiala in Polonia
Politica

Ce spun analistii politici despre mandatul lui Iohannis, dupa articolul din saptamanalul german Der Spiegel

Analiștii politicii pun sub semnul întrebării mandatul „diletantului” Klaus Iohannis dupa articolul publicat de saptamanalul german Der Spiegel, care l-a taxat dur pe președintele Iohannis pentru acțiunile sale, în special pentru retragerea decorației lui Làszlo Tökés.

Cei de la Evenimentul zilei au consultat mai mulți analiști politici. Unii spun că mandatul lui Iohannis este „un dezastru” și își fac griji că îl va încheia.

Politologul Vladimir Tismăneanu, de la Universitatea din Maryland, din Statele Unite, sub a cărui îndrumare, în 2006, o comisie prezidenţială a elaborat un fel de carte neagră a comunismului, a declarat pentru Spiegel Online că decizia lui Iohannis este o «răzbunare a Securității» și «punctul culminant al unei monstruoase campanii de defăimare, care durează de ani de zile, împotriva lui Tökés».

Politologul Cristian Pârvulescu susține că autorul materialului din Der Spiegel, Keno Verseck, este un freelancer, un bun observator al acțiunilor din România și Ungaria.

Principala critică din Der Spiegel se referă la retragerea decorației lui Laszlo Tokes, care a fost „cel puțin neinspirată”. „Și punctul meu de vedere în acest caz este că a fost o gravă eroare de analiză”, a declarat Cristian Pârvulescu pentru EVZ.

Întrebat în legătură cu articolul din Der Spiegel, sociologul Mircea Kivu a afirmat că Iohannis a primit un semnal prost, mai ales având în vedere că articolul a apărut într-un cotidian nemţesc, el fiind de etnie germană.

Related posts

Raluca Turcan: O suspendare a presedintelui Iohannis initiata de PSD ar inseamna o lovitura de stat

Ioana Badulescu

Avion special pentru presedintele Iohannis, premierul Ciolos si alte delegatii oficiale

Lucy Ionesco

Comisia Juridica din Camera Deputatilor a respins cererea DNA de urmarire penala a Rovanei Plumb in dosarul Belina

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult