Ce spune Dominic Fritz despre posibilitatea de a candida la Presedintia Romaniei
Breaking News

Ce spune Dominic Fritz despre posibilitatea de a candida la Presedintia Romaniei

Dominic Fritz, primarul ales al Timisoarei, a fost intrebat, la interviul “In fata ta” difuzat de postul Digi24, daca ia in calcul, pe viitor, posibilitatea de a candida la Presedintia Romaniei. Intr-un dialog cu jurnalistul Claudiu Pandaru, primarul Timisoarei a declarat ca nu exclude o candidatura, dar a subliniat ca nu are in plan sa aiba o cariera politica.

„V-au intrebat multi dupa victoria de duminica daca intr-un viitor mai apropiat, mai indepartat nu va ganditi, odata ce luati cetatenia si sa reproduceti succesul unui alt etnic german la presedintie?”, i-a spus Claudiu Pandaru.

Au fost unii, nu stiu cat de multi, care imi bat apropouri, asa cum bateti dumneavoastra”, i-a raspuns Dominic Fritz, adaugand:

Nu ocolesc raspunsul, dar nici nu sunt primar, nici n-am putut sa dovedesc ca energia mea si optimismul meu va avea roade, asa ca mi se pare total ca nu este deloc momentul sa ma gandesc la asa ceva. Nu am un plan sa fac o cariera politica, dincolo de ceea ce vreau sa fac in Timisoara acum”.

Primarul Dominic Fritz a adaugat, insa, ca nu exclude candidatura, in conditiile in care in urma cu trei ani nici nu-i trecea prin cap sa candideze la Primaria Timisoara.

In viata mea nu exclud nimic si pana acum mi-a prins bine. Daca m-ati fi intrebat acum 3 ani daca am de gand sa candidez la Primaria Timisoara, as fi spus ca nu, ca prioritatea mea este sa fac jobul pe care il fac acum, dar nici n-am exclus. Asta nu inseamna ca ma gandesc la asa ceva”, a afirmat proaspatul edil.

In acelasi interviu de la Digi 24, Dominic Fritz a recunoscut ca a dat spaga o singura data in viata sa, in 2003, cand intra pe teritoriul Romaniei, venind din Germania.

Intrebat ce ar face daca ar afla ca un angajat al primariei a cerut cuiva spaga, Fritz a raspuns:

As chema imediat autoritatile competente. Pentru mine asta este baza contractului intre cetatean si mine, ca primar, sau intre cetatean si autoritatea publica administrativa, ca toata lumea este tratata egal, noi toti jucam dupa aceleasi reguli.

Daca ceri o autorizatie, trebuie sa fii tratat indiferent daca esti bogat sau sarac. Spaga distruge acest sistem de reguli si poate distruge orice fel de competitie serioasa. Acolo unde nu este competitie, creste medicocritatea. Cu mediocritate nu putem sa performam”.

Iti recomandam: Cine este Dominic Fritz, noul primar al Timisoarei. Nascut in Germania, Fritz a fost seful de cabinet al fostului presedinte Köhler

 

Articole asemănătoare

Romania isi intareste masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile de atragere intr-un flux migrationist

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis, despre Kovesi si DNA: Nu vad motive de revocare. Niste penali fac o incercare disperata sa discrediteze DNA

Ioana Badulescu

Studiu Comisia Europeana: Incasarea TVA este o problema europeana, insa Romania este campioana la neincasarea taxei

Ioana Badulescu