Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare
Politica

Ce spune Dragnea despre posibilitatea demisiei premierului Dancila si a remanierii Guvernului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD informatia privind demisia premierului Viorica Dancila din fruntea Guvernului, cât și ideea unei remanieri. Dragnea susține ca informatia este o invenție a presei. 

„Nu, dar eu nu înțeleg. Înțeleg că este o pană de subiecte, dar nu puteți să inventați și voi unul, nu trei-patru?”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va rămâne în funcție până în anul 20-20, referire la gafa premierului, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, cel puțin”.

Înainte de reuniunea conducerii PSD, atât ministrul de Interne, Carmen Dan, cât şi preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, au negat că Viorica Dăncilă ar demisiona din funcţia de premier. „Astea-s poveşti”, a spus Oprişan.

Conducerea PSD s-a reunit, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, aceasta fiind prima întâlnire după Congresul extraordinar din luna martie. Înainte de şedinţă, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Liviu Dragnea în biroul acestuia din Parlament. În şedinţa CExN ar urma să fie făcut un bilanţ al activităţii Guvernului Dăncilă, al treilea de la preluarea guvernării de către PSD-ALDE, la sfârşitul anului 2016.

Potrivit informaţiilor existente, motivul pentru care premierul vrea să părăsească Palatul Victoria ar avea legătură cu presiuni făcute de Liviu Dragnea pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență pe justiție. Viorica Dăncilă, indică informaţiile existente, ar ezita să o facădin cauza reverberaţiilor pe care un asemenea gest le-ar avea.

Articole asemănătoare

Ponta, interviu pentru The Guardian: Doar Rusia ar deschide sampania daca Romania ar avea o criza politica indelungata

Lucy Ionesco

Dragnea, despre cresterea preturilor: Guvernul nu poate limita preturile. Puterea de cumparare a crescut cu 14% la pensionari si cu 12% la salariati

Lucy Ionesco

Rezultate oficiale partiale ale alegerilor prezidentiale 2019. In turul al doilea au intrat Klaus Iohannis si Viorica Dancila

Lucy Ionesco