Ce spune Gorghiu dupa decizia CCR privind alegerile intr-un singur tur de scrutin

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 4, 2016 18:42
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Ce spune Gorghiu dupa decizia CCR privind alegerile intr-un singur tur de scrutin

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) privind desfasurarea alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin. Gorghiu a afirmat ca a aflat cu regret despre decizia CCR de a respinge contestatia pe alegerile in doua tururi de scrutin, insa considera ca mai este o speranta pentru ca judecatorii nu s-au pronuntat pe fondul problemei. In opinia ei, un tur scrutin avantajeaza partidele mari.

“Ma gandesc ca acest guvern va trebuie sa explice de ce nu a vrut alegeri in doua tururi. (…) Vom respecta decizia CCR. Evident ca vom participa la alegerile din 5 iunie. Orice vot util trebuie exprimat. Sa stiti ca nu PNL a dorit alegeri in doua tururi. 70% din electoratul Romaniei isi dorea alegeri in doua tururi ca o exprimare a ideii de democratie. In acest moment, avantajate sunt cele doua partidare mari: PSD si PNL”, a spus Alina Gorghiu.

Alegerile locale din 2016 vor avea loc intr-un singur tur de scrutin, a decis CCR

Intrebat de jurnalisti daca se mai poate schimba ceva, avand in vedere ca mai sunt aproximativ 30 de contestatii la legea electorala, presedintele CCR, Augustin Zegrean a fost destul de clar.

“Curtea Constitutionala tocmai s-a pronuntat astazi. Nu cred ca maine ne vom schimba. Mai avem 30 de dosare venite cam pe acelasi subiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi pana maine”, a spus Zegrean.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.