Ce spune Iohannis despre drepturile romanilor din Marea Britanie, potrivit acordului Brexit aprobat in aceasta dimineata la Bruxelles

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 25, 2018 13:13

Ce spune Iohannis despre drepturile romanilor din Marea Britanie, potrivit acordului Brexit aprobat in aceasta dimineata la Bruxelles

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la summit-ul extraordinar de la Bruxelles, ca drepturile romanilor sunt perfect protejate de acordul privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. “Acordul este pentru noi foarte bun”, a spus presedintele Romaniei inainte de inceperea reuniunii, citat de RoNews.co.uk, publicatia romanilor din Marea Britanie.

„Suntem multumiti de proiect. Proiectul reflecta toate preocuparile noastre si soarta romanilor din Marea Britanie, finantarea bugetului Uniunii Europene si multe, multe alte locuri. Este un acord care are vreo cinci sute de pagini si opinia noastra este ca proiectul e bun, merita mers mai departe”, a spus seful statului duminica, inaintea reuniunii Consiliului European in care se discuta proiectului de Acord al retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE).

STIREA ZILEI: Acordul pentru Brexit a fost aprobat de liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene

Informatii utile despre Brexit

Intrebat despre drepturile romanilor dupa Brexit, Iohannis a afirmat ca sunt protejate. „Drepturile romanilor, daca acest acord se aproba, sunt perfect protejate. Inca odata: sub rezerva aprobarii acordului. Daca acesta intra in vigoare, pentru noi este foarte bun”, a mai spus Iohannis.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, duminica, acordul privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana. In cadrul summit-ului extraordinar de la Bruxelles, liderii UE au parafat acordul privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, anuntul fiind facut de presedintele Consiliului European, Donald Tusk. DETALII AICI

Dupa agrearea proiectului de catre liderii statelor membre in Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmeaza sa fie aprobat formal in Consiliul UE si de Parlamentul European si ratificat de catre Parlamentul britanic.

Uniunea Europeana si Marea Britanie au convenit, in 13 noiembrie, un proiect al textului acordului referitor la Brexit, iar in 14 noiembrie, documentul a fost aprobat de Guvernul britanic.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.