Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea privatizarilor timp de 5 ani
Politica

Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea privatizarilor timp de 5 ani

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, marti, despre initiativa privind suspendarea privatizarilor timp de 5 ani. Amintim ca proiectul de lege privind protejarea intereselor nationale in activitatea economica a fost initiat de Serban Nicolae, se afla in dezbatere publica si urmeaza sa intre in dezbatere parlamentara.

Proiectul de lege initiat de Serban Nicolae privind suspendarea privatizarilor timp de 5 ani nu este rau, crede Liviu Dragnea, care a adaugat ca prevederile trebuie analizate, dar a admis ca este nevoie de mai multa cumpatare in privizari. Iata ce a declarat despre initiativa de suspendare a privatizarilor pentru 5 ani.

„Ideea de a privatiza in continuare societati nationale, companii strategice care administreaza resurse ale Romaniei fara niciun fel de plan nu este un concept pe care PSD sa il sustina. Initiativa lui Serban Nicolae nu este o initiativa foarte rea. Trebuie sa ne uitam cu atentie pe ea. Ideea de a avea mai multa cumpatare in ceea ce priveste privatizarea este o idee pe care PSD o sustine si pe care o va rafina, nuanta si anunta in aceasta toamna”, a spus Dragnea.

Dragnea: UNPR merge pe cont propriu la alegerile parlamentare

Serban Nicolae a depus, saptamana trecuta, la Senat un proiect de lege pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica. Initiativa prevede suspendarea, pentru o perioada de cinci ani, a privatizarilor societatilor comerciale, toate actiunile si activele dobandite prin infractiuni savarsite in procesul de privatizare urmand sa intre in proprietatea statului.

„Art. 8 La data intrarii in vigoare a prezentei legi, se suspenda pentru o perioada de cinci ani aplicarea dispozitiilor OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale, aprobata prin Legea nr. 44/1998 si a dispozitiilor Legii nr. 137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 9 Prin exceptie de la dispozitiile articolului precedent, participatiile statului sunt admise la tranzactionare pe piete reglementate sau sisteme alternative de tranzactionare autorizate conform legii, daca la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent totalul activelor nu depaseste 1.500.000 lei”, se arata in textul initiativei legislative a lui Serban Nicolae.

Articole asemănătoare

Candidatii PNL la primariile de sector, validati in sedinta BPN de saptamana viitoare

Lucy Ionesco

Vacanta parlamentara va dura pana in 16 noiembrie. Senatorii si deputatii incep batalia electorala

Lucy Ionesco

Viorica Dancila si-a relansat candidatura la prezidentiale: Voi lupta in aceasta campanie pentru a scapa Romania de Klaus Iohannis

Lucy Ionesco