Ce spune ministrul Finantelor despre taierea de salarii si pensii in 2020. Sunt posibile disponibilizari in sectorul bugetar

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2019 17:15

Ce spune ministrul Finantelor despre taierea de salarii si pensii in 2020. Sunt posibile disponibilizari in sectorul bugetar

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat, sambata, ca Guvernul nu are in plan taieri din salarii si pensii nici anul acesta, nici in 2020, precizand insa ca “se va repara situatia”, “sigur se va umbla la neprofesionisti, la lenesi”. 

“Nu se vor taia salariile si nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat ca, in explicarea bugetara, au fost inclusi bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, in invatamant si sanatate. Aceasta guvernare, din momentul in care a venit, a facut niste reparatii. Daca am fi vrut sa taiem pensiile sau salariile am fi facut-o deja. Nu se va intampla asta in viitor, in 2020. Niciunul dintre colegii mei, premierul, ministrii sau presedintele Iohannis nu au spus ca se vor taia salariile sau pensiile. Din contra, au spus ca pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construita pe legislatia in vigoare”, a spus Citu.

Totodata, in ceea ce priveste disponibilizarile din sectorul bugetar, Citu a explicat ca fiecare minister in parte trebuie sa faca un audit, intrucat nu este la curent cu situatia actuala.

“Avem 16 ministere din 24, cate erau inainte. Fiecare minister trebuie sa faca un audit sa vada ce se intampla in interior. Daca aparatul este supradimensionat, cum isi face fiecare treaba si asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus si premierul si cum am mai spus si eu, la neprofesionisti, la lenesi, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizari, ci de repararea situatiei”, a mai spus ministrul Finantelor, la Antena 3.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.