5.8 C
România
22 februarie 2024
Politica

Ce spune Moise Guran despre deciziile luate de Guvernul Grindeanu si despre protestele de zilele acestea

Aula Magna a Universităţii de Vest din Timisoara a avut, vineri, un invitat special. Jurnalistul Moise Guran le-a vorbit zecilor de studenţi din diferite facultăţi despre speranţa pe care are o pentru România în anii ce urmează. De ce? Generaţia tânără, cum crede jurnalistul, va putea schimba în bine ţara. Cum comenteaza Moise Guran protestele de zilele acestea si deciziile luate de Guvernul Grindeanu, aflam dintr-un material realizat de jurnalistii de la BanatulAzi.ro.

Acesta s-a prezentat la începutul conferinţei. A urmat ca pe parcursul discuţiei, să povestească despre cariera sa de jurnalist, despre “luminiţa” de la capătul tunelului a tinerilor sau despre Guvern. Moise Guran nu a ezitat să vorbească cu publicul. A răspuns la întrebările studenţilor având în vedere problemele de zi cu zi: de la reciclarea deşeurilor până la deficitul educaţional.

“Mi-am dat seama că generaţiile viitoare sunt foarte diferite de generaţia mea. Eu am o mare speranţă. Societatea noastră este în pericol. Acum este un moment dificil, al adevărului. În ţara noastră, adevărul trebuie ştiut şi s-ar putea să nu placă. Simt că pentru România va fi un test. Pentru noi toţi va fi. Dumneavoastră (n.r. – tinerii) sunteţi linia de apărare după înfrângere. Pentru democraţie trebuie să lupţi permanent şi permanent vor fi tentaţii”, a spus Moise Guran la conferinţă.

Jurnalistul atrage atenţia asupra bombardamentului de informaţii, de ştiri false care circulă peste tot şi asupra faptului că nu poporul schimbă ţara, ci ideile: “Singura soluţie este educarea publicului. Este vorba despre a spune ce crezi, nu a spune ceea ce vrea lumea să audă.” Acesta crede că “ne lipsesc planurile de dezvoltare şi cele economice”.

Cât despre protestele din zilele acestea, privind graţierea şi amnistia deținuţilor, Moise Guran s-a gândit la ideea referendumului. Întrebarea care a incitat publicul a fost: “Suntem sau nu o ţară de hoţi?” Răspunsul la întrebare a venit mai târziu, într-un interviu acordat, de jurnalist: “Încă nu pot să am o părere despre noul Guvern deoarece încă nu şi-a intrat în pâine. Am o părere proastă pentru că a iniţiat nişte Ordonaţe de Urgenţă pentru graţiere şi modificarea Codului Penal şi asta nu reprezintă o urgenţă, o prioritate naţională sub nicio formă. Este un guvern-marionetă. Aşa pare şi urmează să vedem ce o să facem mai departe”.

Moise Guran este un jurnalist pe teme economice în vârstă de 42 de ani, originar din Drobeta-Turnu Severin. Este cunoscut pentru realizarea emisiunii Biziday de la postul Digi24 şi pentru aplicaţia cu acelaşi nume. Aplicaţia presupune furnizarea de informaţii reale, selectate de la surse sigure şi credibile.

Imagini si video puteti vedea pe site-ul banatulazi.ro

Related posts

Iohannis, la adunarea organizatiilor PNL de la Constanta: PSD a avut cea mai paguboasa guvernare de la Revolutie incoace. Rusine!

Lucy Ionesco

Iohannis asteapta un buget echilibrat pentru 2018 si considera obligatorie alocarea a 2% pentru Aparare

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis invita partidele la consultari pe tema legislatiei din domeniul Justitiei. Discutiile vor dura o jumatate de ora pentru fiecare partid

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult