Ciolos
Politica

Ce spune premierul Ciolos despre banii pentru biserici si cotele de refugiati

Premierul Dacian Ciolos comenteaza pe pagina sa de Facebook despre banii pentru biserici, despre noile programe din sistemul de sanatate si despre cotele de refugiati. Dacian Ciolos a dat cateva raspunsuri la unele dintre intrebarile primite in comentarii si mesaje postate pe pagina sa de socializare. Premierul a explicat ca bugetul propus pentru 2016 poate ca nu „satisface toate dorintele”, dar acopere toate nevoile si tine cont pragul maxim de deficit de 3%.

Referitor la cresterea salariului minim pe economie, Ciolos a scris ca nu are inca toate elementele privind impactul bugetar al masurii si ca „trebuie sa evitam sa cream o problema vrand sa rezolvam alta”. Iar despre finantarea cultelor, premierul a scris ca „nu sunt alocate sume pentru lacasurile de cult”.

„Am explicat Patriarhului faptul ca, in functie de posibilitati, Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista anumite posibilitati de finantare pentru lacasurile de cult aflate in constructie. Consider, de asemenea, ca este o problema in care trebuie sa se implice mai ales comunitatile locale si enoriasii”, a scris Ciolos.

Privind sistemul de sanatate, premierul a anuntat ca bugetul prevede „introducerea unor noi programe nationale: Programul National pentru Arsi; un Subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie: Oncologie pediatrica; dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur”. De asemenea, in buget au fost incluse proiecte de autostrazi si de magistrale de metrou, care vor avea „alocari bugetare consistente”.

Vizavi de cotele obligatorii de refugiati, Ciolos a scris ca „Romania isi mentine rezerva fata de un mecanism permanent de relocare a refugiatilor. Consider ca relocarea refugiatilor nu ar rezolva problema de fond, ci doar efectele, iar saptamana viitoare la Consiliu European, daca va fi cazul, voi reitera rezerva fata de adoptarea unui astfel de mecanism.”

Presedintele Klaus Iohannis l-a delegat saptamana trecuta pe Dacian Ciolos sa participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 si 18 decembrie.

Stiri pe aceeasi tema

Nicolae Banicioiu si-a dat demisia de la conducerea filialei PSD Sector 4

Cristiana Petrariu Bota

Prezenta la vot la alegerile parlamentare 2020. UPDATE

Teodora Badescu

Cum va arata noul Parlament al Romaniei, in viziunea lui Adrian Nastase

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult