Klaus Iohannis
Politica

Ce spune presedintele Iohannis despre demiterea Guvernului de la Chisinau

Presedintele roman Klaus Iohannis a reactionat, joi, dupa ce guvernul din Republica Moldova, condus de Valeriu Strelet, a fost demis de Parlament prin motiune de cenzura. Iohannis a declarat, intr-un comunicat transmis presei de Administratia Prezidentiala, ca este necesara „formarea grabnica a unui guvern stabil” la Chisinau si a subliniat ca este necesar sa continue parcursul european al Republicii Moldova.

„Am luat nota de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobata motiunea de cenzura impotriva Guvernului.

Republica Moldova traverseaza in prezent o perioada dificila pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european si, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esential ca fortele politice sa actioneze cu maturitate si responsabilitate, in conformitate cu asteptarile cetatenilor, asa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014″, a afirmat Iohannis, citat intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Guvernul din Rep. Moldova a cazut! Motiunea de cenzura impotriva guvernului Strelet, aprobata de Parlament

Acesta afirma ca „parcursul european al Republicii Moldova trebuie sa continue”, la fel ca si „eforturile de reforma, de consolidare a institutiilor statului de drept, de solutionare a problemelor socio-economice ale actualitatii”.

„Din aceasta perspectiva, este necesara formarea grabnica a unui guvern stabil si deplin angajat sa actioneze cu energie in toate aceste directii. Romania isi reafirma determinarea de a acorda Republicii Moldova intregul sau sprijin in acest sens”, se mai arata in acest comunicat.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Nastase declara ca nu este de acord cu multe decizii ale presedintelui PSD Liviu Dragnea

Delia Ion

Premierul PSD ar putea fi Dragnea. Analist: Vom vedea daca PSD va merge pe o coabitare conflictuala sau pe una consensuala

Cristiana Petrariu Bota

Conferinta extraordinara a PSD. Dragnea: PSD isi va desemna un candidat propriu la Primaria Generala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult